De Koeveringse molen
De Koeveringse molen

Herbouw van de Koeveringse molen toch mogelijk

Regionieuws Regionieuws

Meierijstad - Na het opheffen van de Stichting Koeveringse Molen in 2019 heeft een aantal ex-bestuursleden, adviseurs en sympathisanten van de stichting in alle rust in het diepste geheim en achter de schermen gewerkt aan de nieuwe plannen voor de herbouw van de Koeveringse molen, één van de oudste molens in Nederland en de bekendste en belangrijkste in onze regio.

Door: Comité reconstructie Koeveringese molen

Er is een samenwerkingsverband aangegaan met landeigenaren, een grote horecaonderneming, een molenbouwer, een architectenbureau, molenexperts, een vrijwilligersorganisatie, een accountantskantoor en een consortium van multinationals uit onze omgeving. De plannen zijn in een vergevorderd stadium en er zijn inmiddels belangrijke besprekingen geweest op de hoofdkantoren van een tweetal grote ondernemingen in de regio. Naast de molen zal op het perceel onder andere een horecagelegenheid met terras, speeltuin en jeu de boules banen worden gerealiseerd. Mogelijk ook nog uit te breiden met een Bed & Breakfast. Daarmee wordt de herbouwde Koeveringse molen het uithangbord van een toeristische trekpleister. Hieruit ontstaat een win-win situatie. Er is bij het uitwerken van de plannen en het ondernemingsplan gebruikgemaakt van een vroeger ondernemingsplan van de Heidemaatschappij (KNHM) dat klinkt als een klok. Ook de financiering bevindt zich in een afrondende fase. Het ondernemingsplan bevat voldoende zekerheden om ruimschoots in het onderhoud van de molen te kunnen voorzien. Met het gratis beschikbaar gestelde hout is door de vrijwilligersorganisatie al een groot aantal houten onderdelen gemaakt en daarmee ligt de vervaardiging van alle molenonderdelen op schema.

Als alles goed is zal aanstaande. zaterdag precies over één jaar de herbouwde Koeveringse molen heropend worden. De complete plannen worden aanstaande zaterdag bekendgemaakt. Iedereen die interesse in de plannen heeft kan deze aanvragen door een mail te sturen aan koeveringsemolen@gmail.com.
U krijgt dan alle informatie toegezonden over de herbouwplannen.