Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: d6f00e
Foto:
Lezerspodium

'Herbouw Koeveringse molen niet gegund'

Meierijstad - Vorig week werd bekendgemaakt dat de bouw van de Koeveringse Molen niet door gaat. Volgens initiatiefnemer en ex-bestuurslid Mari van Kasteren heeft dat een oorzaak die nog niet is genoemd. Bij deze zijn ingezonden stuk.

Het bestuur van de Stichting Koeveringse molen maakte op 11 juni 2019 bekend het bijltje erbij neer te gooien. Een heel begrijpelijke beslissing. Ruim tien jaar is er druk aan de herbouw van de middeleeuwse molen gewerkt, veel bereikt maar nog geen stap verder gekomen met een echte herbouw. Er is een heel boek te schrijven waarom de Koeveringse molen nog niet herbouwd is.

Een complete molen herbouwen is geen sinecure, daar komt veel bij kijken, maar alles staat of valt met de medewerking van de gemeente. Geen enkele molen wordt herbouwd zonder de financiële steun van de gemeente en andere medewerking zoals, indien nodig, een bestemmingsplanwijziging. Vanaf het moment van oprichting van de stichting is er veel gepraat, vergaderd, zijn er plannen gemaakt en nog eens plannen gemaakt. Er werd zelfs in samenwerking met Arcadis en de Heidemij. een prachtig projectplan gemaakt dat klonk als een klok. Eenieder die dat las kwam tot de conclusie: 'ik begrijp niet dat de Koeveringse molen er nog niet staat'. Jammer genoeg leverde dat wat betreft de samenwerking en financiële steun van de gemeenten niets concreet op. Jarenlang werd beloofd dat het bestemmingsplan aangepast zou worden. Eerst een belofte door de drie burgemeesters, toen door de wethouders en uiteindelijk kwam het op het bordje te liggen van de ambtenaren. 

Lees dit ingezonden stuk van initiatiefnemer en ex-bestuurslid Mari van Kasteren a.s. woensdag verder in DeMooiRooiKrant


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!