Afbeelding

'Omzien naar elkaar' in Boskant

Algemeen

Boskant - Omzien naar elkaar, aandacht hebben voor elkaar en oog voor elkaar. Dat vindt Welzijn de Meierij heel belangrijk. In Meierijstad willen ze graag een luisterend oor bieden voor de inwoners. Ook voor hen die op zoek zijn naar leuke bezigheden. Of voor hen die graag andere mensen willen ontmoeten om samen leuke dingen mee te doen.

"Gewoon gezellig samen zijn", dat is waar de Huiskamer in Boskant voor staat, aldus Gerrie (deelnemer aan de Huiskamer). Daar zijn de overige dames en een heer het unaniem mee eens. De middag wordt gestart met een kop koffie of thee, waarna ieder een eigen plekje zoekt. "Er is altijd wel iets te doen zoals rikken, borduren, breien of kaarten maken. Soms zijn er drie mensen voor het rikken en dan sluit er iemand van het handwerken aan". Het draait niet alleen om de activiteiten, maar vooral om de gezelligheid en het samen zijn. De kracht zit hem vooral in de wekelijkse terug keer. "Elke week worden de nieuwtjes met elkaar besproken en dat zorgt voor verbinding. Humor en een beetje plagen op zijn tijd hoort er bij".

De huidige groep deelnemers bestaat uit dames en heren in de leeftijd van 60 tot 86 jaar. Maar iedereen is welkom! Tot mei 2018 werden activiteiten georganiseerd door Welfare Rode Kruis, daarna in samenwerking met de Dorpsraad onder de noemer 'De Huiskamer'. Enkele deelnemers namen toen ook al deel. Door de tijd heen zijn nieuwe aanmeldingen veelal mondeling verlopen. "Dan zit ik bijvoorbeeld te kaarten bij vrienden en dan vraag ik gewoon of ze mee gaan, hoe meer zielen hoe meer vreugd".

Iedere maandagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur wordt deze middag verzorgd door de Dorpsraad in samenwerking met Welfare Rode Kruis. De Huiskamer is gevestigd in gemeenschapshuis De Meidoorn. Iedereen is welkom die het leuk vindt om te kaarten, handwerken, biljarten, rummikuppen etc. De entree bedraagt € 2.50, hierin zit gratis koffie of thee en eventueel gebruiksmateriaal inbegrepen.

Wilt u eens een kijkje gaan nemen of wilt u meer informatie over de Huiskamer? Neem dan contact op met Nelleke Zomer, tel. 06 14329432 of per mail n.zomer@welzijndemeierij.nl.

Wist u dat….
….er in de VV Kantine Boskant iedere vrijdag van 12.30 uur tot 13.30 uur ook een Eetpunt is waar iedereen aan kan sluiten die graag samen een hapje wil eten?