Europese subsidie voor herbouw Koeveringse molen?

Roois nieuws
De Koeveringse molen stond op het grenspunt tussen de gemeente Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel. Vorig jaar bij het vaststellen van de derde fusiepartner Veghel, heeft het CDA in alle drie gemeenten een motie ingebracht tot herbouw van deze molen. Alleen in de gemeente Schijndel is deze motie aangenomen.

Maar dat is voldoende. Het bestuur van de Stichting Herbouw Koeveringse Molen heeft Lambert van Nistelrooij benaderd (Europarlementariër voor het CDA en kandidaat op de CDA-lijst, lijst 1 nummer 7) om te bekijken welke mogelijkheden er voor Europese subsidie zijn voor deze herbouw. Het gesprek vindt een dag voor de Europese verkiezingen plaats op woensdag 21 mei om acht uur ‘s morgens in Veghel.
Uitgenodigd zijn ook wethouder Bart Claassen van Schijndel en wethouder Annemieke van de Ven uit Veghel alsmede de fractievoorzitter van het CDA in Sint-Oedenrode, Coby van der Pas-van Nuland. De vertegenwoordigers van de drie gemeenten zijn gevraagd om te kijken wat die gemeenten nog kunnen doen aan ondersteuning van de aanvraag voor Europese subsidie. Europarlementariër Lambert van Nistelrooij zal aanwezig zijn met zijn secretaris/campagneleider Ger Brouwer en namens het bestuur van de Koeveringse Molen, Jos Wijn (voorzitter) en Mari van Kasteren (secretaris).