Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Hemels Hockey House

woensdag 8 mei 2024 10:00 tot donderdag 9 mei 23:59

Veel Rooienaren, maar zeker ook veel mensen uit de omliggende dorpen, zullen zich nog wel het PeppelToernooi van MHC Sint-Oedenrode kunnen herinneren. Ruim 27 jaar lang vond er jaarlijks een groots 3-daags toernooi plaats op en rondom de velden aan de Bremhorst. Men kwam van heinde en ver -zelfs van ver over de grens- om deel te nemen aan het toernooi en om daar aansluitend goed te borrelen en feesten. Ze brachten vervolgens allemaal de nacht door op het (gras)veld 3. Helaas kwam er zo’n 6 jaar geleden een eind aan het meerdaagse peppeltoernooi.

Naast het PeppelToernooi wordt er inmiddels al 17 jaar op Hemelvaartsdag het hemelvaart-hockeytoernooi georganiseerd. Dezelfde opzet en gedachte: een groot toernooi voor hockeyers én niet hockeyers. Voor vriendengroepen, families, voetbal- en korfbal teams, gemixte teams van mannen en vrouwen, etc. Dit jaar staat de 18e editie van het toernooi op de agenda welke grootser dan ooit belooft te worden. De organisatie is in handen van MHC Events, bestaande uit 6 clubgenoten die allen enorm gedreven en ambitieus zijn om het succes van het PeppelToernooi te gaan evenaren of (hopelijks) zelfs in de toekomst te overtreffen. 

Het festival vindt dit jaar niet plaats in de kantine van MHC. Door de grote hoeveelheid bezoekers en deelnemers, past het simpelweg niet meer in de kantine. Daarom pakken ze het dit jaar helemaal anders aan. Op het grasveld tussen het hoofdveld en de korfbalvereniging komt een groot nieuw festivalterrein met een gigantische tent, foodtrucks, barretjes en genoeg zitplekken voor de teams en het publiek. Het gehele feest wordt dus verplaatst en alles gaat plaatsvinden op het nu nog lege grasveld. 

Dit jaar plakt de organisatie er nog een extra dag aan vast. Op woensdagavond 8 mei van 19:00 tot 01:00, host KONDANCE Events de mainstage! De organisatie en het team van KONDANCE bestaan uit verschillende Rooise, opkomende dj’s. Ze hebben meerdere grote en drukbezochte feesten georganiseerd, in en rondom Sint-Oedenrode. Het genre van deze avond bestaat uit de beste dance en house plaatjes. Iedereen is van harte welkom, maar let op: vol - vol! 

Donderdagochtend start om 10:00 stipt het hockeytoernooi. Dit jaar strijden 30 (gemixte) teams met in totaal meer dan 400 ervaren EN onervaren hockeyers, om een finaleplaats. De gehele dag door zijn er continue wedstrijden op beide velden. Iedereen speelt 8 tegen 8 in zijn eigen poule. De winnaars van elke poule staan in de finale: de welbekende Bierestafette. Als extra toevoeging gaat ook het team met de minste doelpunten door naar de finale. Ondertussen kan er goed gegeten en gedronken worden op het festivalterrein en worden er zomerse nummers gedraaid door de speakers. Publiek is meer dan welkom, bekijk het wedstrijdschema vanaf 9 mei 09:00 op www.hemelshockeyhouse.nl.

Vanaf 19:00 start het avondprogramma met DJ Vince Smix, bekend van festivals zoals 7th Sunday, SMÈRRIG Koningsdag en WiSH Outdoor. Hij mixt met alle gemak de ene all-time favourite in de hits van nu en switcht van die bekende oude guilty pleasures naar echte feestknallers. Hierna sluiten de DJ’s van Radio 538 met het programma ‘538 on Tour’ de avond af! 

De kaartverkoop voor beide avonden gaat hard, vertelt de organisatie. Vorig jaar was het feest binnen no-time helemaal uitverkocht. De laatste regular tickets staan nu nog online op: hemelshockeyhouse.nl.