Afbeelding

Experiment in Boskant: komend seizoen zonder grensrechters

Roois nieuws Sport

Sint-Oedenrode - Voor alle kleinere voetbalverenigingen zal het een erg herkenbaar probleem zijn: de invulling van verschillende kaderfuncties (leiders, grensrechters, etc) binnen de club. Uit onderzoek is ook gebleken dat partijdigheid, het oneerlijke vlaggen van sommige clubgrensrechters, één van de hoofdoorzaken is van de toenemende discussies op de Nederlandse amateurvelden.

Deze twee zaken zijn de reden dat de nationale bond volgend seizoen zal starten met een pilot, waarbij bepaalde amateurwedstrijden in de A-categorie gespeeld zullen worden zonder grensrechters. Voetbalvereniging Boskant is één van de uitgekozen clubs waar dit experiment plaats zal gaan vinden.

Wedstrijden zonder grensrechter dus, waarbij de scheidsrechter beslist over buitenspel. Een extra taak voor de scheidsrechters, die het toch al niet makkelijk hadden. Om een goed onderzoeksresultaat te verkrijgen heeft de bond, verspreid door Nederland, een aantal clubs, uitgekozen om daar de proef te draaien. VV Boskant is er hier dus één van. 

Hoe dit project precies in zijn werk gaat is te lezen op: vvboskant.nl/projectgrensrechter