Afbeelding

Sportscholen here we come!

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Het is 1 juli! Dit betekent versoepelingen van de maatregelen omtrent het coronavirus. De Rooise sportscholen openen hun deuren, er geldt geen maximum aantal bezoekers meer bij evenementen en restaurants - als er gereserveerd wordt - en grote evenementen mogen weer! Maar wat mag nou weer precies?

Vanaf vandaag mogen de sportscholen en sauna’s weer open. Er mag dus weer binnen gesport worden! Er geldt geen maximumaantal bezoekers meer als er van te voren wordt gereserveerd en anderhalve meter afstand kan bewaard worden. Wanneer er niet gereserveerd wordt, dan geldt en limiet van honderd bezoekers. 

Zolang de afstand bewaard kan worden geldt er ook geen limiet meer bij musea, winkels en andere locaties. Voor grote evenementen geldt een maximum van 250 staanplaatsen. Als er sprake is van zitplaatsen, zijn er meer mensen welkom. 

Je mag weer voetbalwedstrijden bezoeken! De stadions mogen weer publiek ontvangen, hier moet wel rekening worden gehouden met anderhalve meter afstand. Waar je ook rekening mee moet houden: juichen en schreeuwen is verboden. 

De jeugd mocht al weer samen sporten, zonder de anderhalve meter afstand te bewaren. Maar nu hoeven ook volwassenen zich niet meer aan die afstand te houden bij bijvoorbeeld een hockeytraining. Jongeren onder 18 hoeven geen afstand meer van elkaar te houden. 

Mondkapjes blijven verplicht in het openbaar vervoer, maar je mag wel zitten waar je wilt. Daarnaast mag je ook je fiets weer meenemen in de trein. Ook mag je weer iedereen meenemen in de auto! 

De meeste contactberoepen zijn al weer aan de gang, maar nu mogen ook sekswerkers weer aan de slag.