Werken aan je netwerk

Roois nieuws
Dit thema staat centraal tijdens Café Brein op 12 maart in Oss en 17 maart in Uden. Café Brein is een trefpunt voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. NAH kan bijvoorbeeld ontstaan na een beroerte, ongeval, hersentumor of reanimatie. Kijk voor meer informatie op www.nahnobrabant.nl .

Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel krijgen vaak te maken met zichtbare, maar ook met onzichtbare gevolgen die hun dagelijkse leven beïnvloeden. Ook ervaart men dat het sociale netwerk op den duur steeds kleiner wordt. In deze tijd van “de participatiesamenleving” wordt steeds meer een beroep gedaan op het inzetten van je eigen netwerk.
Tijdens Café Brein gaan wij met elkaar aan de slag met dit onderwerp en worden er handvaten aangereikt voor het versterken van je eigen netwerk.

Café Brein Oss is op donderdag 12 maart in Buurthuis De Kortfoort, Floraliastraat 93 en Café Brein Uden op dinsdag 17 maart in Muzerijk, Klarinetstraat 4. Beide bijeenkomsten starten om 19.30 uur (19.00 uur zaal open) en duren tot 21.30 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, Brabant Zorg, Revalidatiecentrum Tolbrug, Pluryn, en MEE Noordoost Brabant.