Afbeelding

TV Meierij duikt in wereld van de zorg

Algemeen

Sint-Oedenrode - De veranderingen in de zorgsector zorgen voor veel onzekerheid. Wat gaat er nu precies gebeuren? Wat betekent het voor de mantelzorger? Voor de ouders van een probleemjongere of voor senioren die op zoek zijn naar huishoudelijke hulp? De komende maanden duikt TV Meierij in de wereld van de zorg. In een serie uitzendingen proberen Ineke Bekkers en Frans Hulzink alle vragen rondom zorg te beantwoorden.

Met een flink team van vrijwilligers zijn Frans en Ineke al enkele weken aan de slag. Er komt veel bij kijken om de zorg zo uitgebreid mogelijk onder de loep te nemen. Toch zijn ze er zeker van dat het ze gaat lukken. "De aanleiding van deze serie is de Dag van de Mantelzorg. We hoorden verhalen van enkele mantelzorgers en merkten dat er veel vragen zijn. Daarna besloten we om een serie te gaan maken. Het zal je niet verbazen dat mantelzorg ons eerste thema is", geeft Ineke aan. Frans vult aan. "In kranten lees je vaak over de problematiek. Over wat er allemaal mis gaat. Wij willen juist de oplossingen aanreiken. Daar hebben de mensen veel meer aan."
"Schrijnende gevallen horen er ook bij", vervolgt Ineke. "Die laten we aan bod komen. In onze uitzendingen zullen professionals op verschillende zaken reageren, maar ook mensen die het in de praktijk meemaken. Omdat het lastig is om mensen uit de praktijk voor de camera te krijgen, zullen we enkele situaties in scene zetten. Dat maakt het heel tastbaar en realistisch." In totaal komen er zo'n vijf á zes uitzendingen over verschillende soorten aspecten in de zorg, zoals ouderenzorg, jeugdzorg en gehandicaptenzorg. TV Meierij bewaart palliatieve zorg voor het laatst, omdat dan het nieuwe Hospice in Sint-Oedenrode meer vorm heeft gekregen. "Het kan best zijn dat er nog meer uitzendingen volgen. We spelen in op de actualiteit, dus wie weet wat er nog voorbij komt", zegt Frans tot slot. De uitzendingen zijn op de volgende momenten te bekijken op TV Meierij: 01:00 - 04:00 - 07:00 - 10:00 - 13:00 - 16:00 - 19:00 en 22:00 uur