Polenhotel in kantoorpand Sluitappel

Algemeen

Sint-Oedenrode - Komende maand wordt gestart met de inrichting en realisering van een hotel voor Polen in een van de leegstaande kantoorvilla's aan de Sluitappel nabij de randweg.

Het plan dat was ingediend door de firma Zartowalem is door de gemeente goedgekeurd. Het al jaren leegstaande kantorencomplex leent er zich uitstekend voor om een deel van het grote aantal in Rooi en omgeving werkende Poolse mensen onder te brengen en te huisvesten. Zartowalem is een in Nederland gevestigd Pools detacheringsbedrijf dat tal van Poolse medewerkers onderbrengt bij bedrijven hier in de regio, voornamelijk in de landbouw.
"Het grote probleem is al tijden het huisvesten en tijdig onderbrengen van haar medewerkers", aldus Dhr. Kosniesz van Zartowalem. "Doordat wij in gesprek kwamen met Dhr van Genugten uit Best, die een gelijksoortig hotel heeft opgezet in het oude Ahab kantoor langs de snelweg daar, is bij ons het idee ontstaan om iets gelijkwaardigs te doen. Na enige tijd zoeken viel ons oog op het leegstaande laatste complex langs de Sluitappel. Ideale ligging, centraal aan de A50, toch dicht bij het centrum, een prachtige locatie en gemakkelijk te vinden voor onze medewerkers." Het pand staat al enige jaren leeg en aangezien de markt nog niet aantrekt is men blij met deze verhuurconstructie.
Op alle verdiepingen komen systeemwanden geplaatst om zo de woon/leefunits te creëren. De bovenste etages worden de grotere appartementen met eigen badkamer, keuken voor de medewerkers die verzekerd zijn van een baan voor langere tijd of met hun gezin hier zijn. Hiervan zullen 36 appartementen gemaakt worden. Op de eerste etage komen kleinere kamers voor mensen die komen solliciteren of voor een verblijf van maar enkele dagen. Op deze verdieping komen 30 kamers met 2 gemeenschappelijke badkamers.
Op de begane grond bij de ingang komt een receptiebalie waar 24 uur per dag een medewerker zit om mensen te ontvangen en wegwijs te maken. Tevens komt er een kleine supermarkt voor de eerste levensbehoeften en een wasserette. De planning is dat komende maand met de indeling en ontwikkeling van de units wordt gestart en als alles volgens plan verloopt komen de eerste bewoners medio juli.
Kosniesz zegt dat al 80% vergeven is aan Poolse arbeiders die elders wonen in de regio rondom Rooi. Voor de woonruimte die nog niet vergeven is ziet hij geen problemen. "Zoals het er nu uit ziet is er veel meer vraag dan aanbod. Maar, lacht Kosniesz, "de helft van de "buren" staat nog leeg dus wie weet komt dat er ook nog bij in de toekomst" doelend op de twee kantoorpanden naastliggend.