Afbeelding

Spetterend toernooi voor jeugdige waterpoloërs

Algemeen

Zoals elk jaar werd door zwem- en waterpolovereniging Argo uit Sint-Oedenrode weer een waterpolotoernooi voor de jonge leden georganiseerd. Zwembad de Neul stond zondag 22 maart dan ook geheel in het teken van deze watersport. Tussen half drie en zes uur vond het waterspektakel plaats, met een recordaantal inschrijvingen.

Voor het eerst was er zelfs een wachtlijst, doordat er erg veel teams waren die zich wilden inschrijven. ''We hebben dit jaar 21 teams die meedoen'', vertelt Argo-lid en waterpolospeler Jeroen van Boxtel, die het toernooi organiseert. ''We hebben twee of drie teams moeten teleurstellen, omdat we anders met te veel zouden zijn. Dat is natuurlijk voor hen erg vervelend, maar voor ons is het een goed teken.''

Het toernooi werd georganiseerd voor kinderen in een leeftijdscategorie van zeven tot en met elf jaar. Ze speelden wedstrijden van ongeveer acht minuten. ''Deze kinderen spelen nog geen competitie, maar de kinderen die nu elf zijn, die gaan volgend jaar wel meedraaien in de competitie'', vult Van Boxtel aan. Over de hele dag werden 84 wedstrijden gespeeld en bleef het vaak spannend tot het eind.