Afbeelding
Foto: Nienke Habraken

Bijzonder afscheid voor juf Rita

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode – Elke groep had een optreden ingestudeerd, maar daar bleef het afscheid van juf Rita van basisschool Franciscus niet bij. Door een haag van rode bloemen werd ze ontvangen door haar leerlingen. Zo werd Rita Bullens de speelzaal ingeleid. Daar verrasten alle kinderen van de school haar met een spetterend optreden. Na 25 jaar neemt ze afscheid van basisschool Franciscus en gaat ze welverdiend met vervroegd pensioen. 

Haar collega´s wilden eigenlijk een grote receptie organiseren waar alle ouders, (oud)collega´s en kinderen welkom waren. Maar het coronavirus gooide roet in het eten. Ze lieten zich niet uit het veld staan en organiseerden een prachtig afscheid voor de geliefde juf. Door de rode erehaag werd ze naar de speelzaal geleid. Met een brede lach op haar gezicht loopt ze de zaal in. Die lach wordt alleen maar breder als zij álle kinderen ziet zitten. Onder luid gejuich en geklap ontvangen de kinderen de verraste juf. Als cadeautje ontving ze een bankje die perfect om de grote notenboom in Rita´s tuin past. Geen vreemde plek voor de kinderen van de basisschool. Hun juf Rita heeft namelijk een tekenatelier waar de meeste al eens zijn geweest. En de eerste steken al hun vinger op om te vragen wanneer ze weer langs mogen komen.

“Ik ben nu zestig geworden”, vertelt Rita, “naast mijn werk hier heb ik nog een eigen tekenatelier. Daar geef ik veel les en wil ik nu veel tijd aan besteden.” De focus gaat richting de kunstwereld: kunst maken, les geven, exposities bezoeken. Bovendien is het derde kleinkind op komst. Samen met haar man wil ze lekker genieten van de kleinkinderen, en natuurlijk regelmatig oppassen.

Op de vraag hoe het afscheid was, antwoordt ze met twinkelende ogen: “Super leuk! Het was echt een verrassing, ik wist helemaal niet wat er ging gebeuren. Normaal ben ik iemand die ongeveer weet wat er gaat gebeuren, nu zeiden ze niks.” ’s Ochtends werd ze ontvangen met koffie en gebak. Lesgeven zat er niet meer in die dag, de hele dag was het feest. Na de grote gebeurtenis gaat ze langs alle klassen om hun optreden te bekijken, even te kletsen en om wat lekkers uit te delen. Groep twee had een prachtig dansje bedacht op het liedje ‘het zwaailied’. Met kleurige doekjes voerden ze hun optreden uit. Na afloop van het zelfbedachte dansje is het tijd om even te kletsen. De kleuters zitten op het puntje van hun stoel om even wat te zeggen. “Juf Rita, mijn tand is eruit”, vertelt een van de meisjes trots. Aandachtig luistert de juf en geeft antwoord. En dan is het tijd om heerlijk te smullen van een ijsje. Daarna vertrekt Rita samen met haar man naar de volgende groep die iets speciaals heeft ingestudeerd.

“Groep acht, die nu van school gaat, heb ik voor de eerste keer gehad toen ik weer kleuters kreeg. Ik krijg dus nog acht jaar lang een uitnodiging voor de musical”, lacht de juf. Het is niet zo dat ze niks meer op school gaat doen. “Ik wil graag helpen. Mijn atelier staat altijd open voor ze.” Nu is het tijd voor een verdiende vakantie.

Afbeelding
Groep 2 danst er op los!
Afbeelding