Blauwe loper is uitgerold!
Blauwe loper is uitgerold! Foto: Nienke Habraken

Gelukkige gezichten in sportscholen

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - We mogen weer! De samenleving komt beetje bij beetje op gang. De scholen heten de kinderen alweer enkele weken welkom, contactberoepen hebben de opstartfase achter de rug, binnenkort gaan de zweetdruppels weer rollen in de sportscholen en de horeca heeft zijn eerste bestellingen binnen. In deze rubriek spreken we met ondernemers, instellingen en burgers. Laat het zweet maar weer komen, dag coronakilo’s! De sportscholen mogen eindelijk weer mensen binnen ontvangen. 

De blauwe loper is uitgerold, want The Blue Zone Gym mag éindelijk weer open. De sportschool bood mensen al aan om buiten te sporten, maar vanaf 1 juli mogen zij weer mensen binnen ontvangen. Sander Couwenberg van de Blue Zone Gym ontvangt met veel enthousiasme het volgende groepje dat komt sporten. Per uur is de sportschool bezet door vier mensen. “De opening is super gegaan. Mensen zijn ontzettend blij om hier weer te komen. Er komen vier mensen per drie kwartier binnen”, vertelt hij. Het is een kleine setting waar The Blue Zone Gym zich bevindt, maar alles staat op afstand. “We hebben de ontvangsttafel verzet, maar de opstelling stond eigenlijk al zo. We hoefden niks aan te passen.” Door de hele zaal zijn doekjes, handgel en desinfecterende zeep te vinden. 

Met een lach van oor tot oor helpt hij de mensen die binnen komen. Hij legt uit wat de bedoeling is. Bij aankomst krijgen de sporters een bidon en hebben ze de mogelijkheid om hun handen te desinfecteren. Terwijl de gasten dit doen, maakt Sander een praatje met ze. Hoe is het met ze? Hoe is alles verlopen? “Ik ben nog geen naam vergeten”, grapt hij. 

Sportcentrum Van den Oever opende vanochtend om acht uur zijn deuren. Alhoewel hij al de optie had voor zijn leden om buiten te fitnessen is hij blij dat hij binnen mensen mag ontvangen. Desondanks dat binnen fitnessen weer mag, laat hij toch een gedeelte buiten staan. “Er zijn geweldige reacties gekomen op het buiten fitnessen”, vertelt Theo. Onder het genot van een lekker nummer is een handjevol mensen buiten bezig, dankzij de tenten staan ze droog. 

“Als ik dit binnen zet, komt alles te dicht op elkaar. Het voordeel is dus dat ik nu niet persoonsgebonden ben.” Reserveren om te fitnessen bij Van den Oever hoeft niet. Enkel voor de groepslessen is het nodig om een afspraak te maken. Theo: “Ik had niet zoveel positieve reacties verwacht. De squashbanen zijn vanavond en morgenavond al alle drie bezet.” De eigenaar is blij dat mensen qua fitness vrij zijn om binnen te lopen. Hij vindt dat hij niet mag klagen, de topdrukte is er nog niet want sommige mensen zijn nog angstig maar het loopt de hele dag door. Hij merkt dat de angst onder de mensen begint af te nemen. “Ik ben echt tevreden. Het plaatje is weer één geheel”, vertelt Theo. 

Tegen zijn verwachtingen in mogen ook de kleedlokalen gebruikt worden. Deze wil hij het liefste inzetten voor mensen die douchen. “De meesten die komen fitnessen kleden alleen om, dat kan thuis ook.” Net als in The Blue Zone Gym staan overal desinfecterende middelen waarmee de sporters de apparaten schoon kunnen maken. 

Blue Zone Gym
Van den Oever
Van den Oever (buiten)
Van den Oever (binnen)