Rick tijdens een optreden op Kersenpop.
Rick tijdens een optreden op Kersenpop. Foto: Dirk Hoogendoorn-Moens

De magie van muziek: Rick van Osta

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - In deze gloednieuwe rubriek interviewen we Rooise muzikanten. Dit kunnen muzikanten zijn die al een carrière achter de rug hebben, nu doorbreken of onlangs zijn begonnen met het bespelen van een instrument. We vragen waar hun passie vandaan komt, wat muziek voor hen betekent en wat hun eerste herinneringen zijn aan muziek. Deze week klimt Rick van Osta op de toonladder. Hij is de zanger van Animal Road.

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in muziek en het maken daarvan? 
"Toen ik zes jaar oud was kreeg ik van mijn ouders een Yamaha keyboard en ging ik op keyboardles. Dat heb ik gedaan tot mijn negende, maar ik heb de lessen nooit echt leuk gevonden. De liedjes die ik moest spelen, waren voornamelijk met de linkse hand akkoorden spelen en recht een melodie erover van bladmuziek. Ik moest dan ook noten leren lezen, waar ik uiteraard geen zin in had. Toen ik naar de middelbare school ging begon de interesse pas echt. Vanaf toen ben ik in bandjes gaan spelen met behulp van de organisatie Pop&Co. Dit heb ik denk ik een jaar of 4/5 gedaan. Daarna stopte ik bij Pop&Co en ging ik verder met een band zonder coaching. Op de middelbare school deed ik ook veel mee met open podia en andere muzikale zaken."

Wat zijn je eerste muzikale herinneringen?
"Wat ik me van vroeger kan herinneren zijn uiteraard de keyboardlessen in de woonkamer. Daarnaast heb ik wel eens op de basisschool een liedje gespeeld, dat ik met de keyboardlessen geleerd had. Verder zijn mijn herinneringen veelal gekoppeld aan mijn vader, die in die tijd nog veel muziek maakte en eigenlijk stiekem veel invloed gehad heeft op de muziek die ik vandaag de dag nog steeds luister. Denk hierbij aan TOTO, Guns N' Roses en Live. Hij liet mij vaak platen horen van de bands van vroeger, waardoor de liefde voor rock erg snel tot stand kwam. Vroeger luisterde ik vaak Linkin Park, The Offspring en meer van dat soort bands. Dit deed ik op mijn USB-stick MP3 speler, oftewel de discman van mijn tijd."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding