Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 7038e7
Foto:

Koninklijke onderscheiding voor Harrie van den Biggelaar

Meierijstad - Harrie van den Biggelaar is vrijdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Na afloop van de uitreiking van het eerste exemplaar van het fotoboek over de herbouw en restauratie van korenmolen De Hoop verraste burgemeester Kees van Rooij de aanwezigen door het woord plotseling tot Harrie van den Biggelaar te richten. Ook de decorandus werd op een plezierige manier overvallen door deze onverwachte wending tijdens de bijeenkomst. Heel toepasselijk werd de onderscheiding hem onder aan de voet van korenmolen De Hoop in Keldonk opgespeld.
Harrie van den Biggelaar is al vele jaren de stille kracht achter diverse bouwprojecten in Keldonk. Harrie was onder andere betrokken bij de verbouw van Sport- en Ontmoetingscentrum ´t Span. Ook bouwde hij mee aan het nieuwe rustaltaar welk nu het statige eindpunt vormt van het rustieke processiepad naast de kerk in Keldonk. Hij bedacht, maakte en onderhoudt de (Oud Hollandse) spellen voor stichting Keldonks Belang die tijdens menig feestje en evenement al voor veel hilariteit en vertier hebben gezorgd.
Daarnaast mogen en kunnen Toerclub Keldonk, de Vrijwilligerscentrale en Bende-bè-de-Band rekenen op de gedrevenheid en inzet van Harrie. Harrie regelt zijn zaakjes perfect; als je hem iets toevertrouwd kun je erop vertrouwen dat het goedkomt. Het project dat letterlijk en figuurlijk het meest in het oog springt is natuurlijk de herbouw en restauratie van korenmolen De Hoop in Keldonk. Een bouwproject dat -zeker in termen van vrijwilligerswerk- als technisch zeer complex en daardoor als zeer uitzonderlijk bestempeld kan worden.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!