Logo mooirooi.nl
Een mooie deal!   | Fotonummer: 3348e6
Een mooie deal! (Foto: )
Kunst en Cultuur

Gasthuishoeve en Roois Theater roerend met elkaar eens

Sint-Oedenrode - Er werden handen geschud en bananen uitgedeeld in De Gasthuishoeve. Op een tropische aprildag waren Eric van den Hurk en een afvaardiging van 't Roois Theater het weer roerend met elkaar eens. De volwassen groep van de toneelclub speelt in oktober hun nieuwe stuk 'King Leon'. Het enige wat dit stuk nog nodig had, was een veelzijdige en inspirerende locatie. Omdat beide partijen het afgelopen jaar het erg gezellig vonden bij de Gasthuishoeve, was een nieuwe overeenkomst voor dit jaar zo gesloten.

Eric van den Hurk (De Gasthuishoeve) vertelde het 'kei skon' te vinden dat 't Roois Theater weer bij hen komt optreden. "Vorig jaar was het best wel gezellig. Ik ben nooit zo enthousiast dus dat is al een hele uitspraak voor mij. Dit betekent dus echt mega gezellig." Naast het ondertekenen van een contract is ook gezamenlijk nagedacht over het indelen van de ruimte, het maken van decor, het plaatsen van tribunes en zijn er spectaculaire ideeën bedacht om de oktoberavonden helemaal in de sfeer van de voorstellingen te brengen. Om de toon te zetten, overhandigde Harrie van den Brand, artistiek leider van 't Roois Theater, alvast als bedankje een prachtige mand vol bananen aan Eric.
De verwachtingen van het nieuwe stuk zijn weer hooggespannen voor beide partijen. Eric: "Het zijn niet zomaar en stel frotjanussen, maar echt wel goede spelers. De losse stukjes tijdens de repetitie, daar snap ik niks van, maar het totale verhaal is altijd schitterend om naar te kijken. Voor ons boerenknuppels is dit ook meteen het culturele hoogtepunt van het jaar."
De voorstelling 'King Leon' speelt af in Afrika waarbij alle emoties en gevoelens aan bod komen; trots, onzekerheid, verdriet, liefde en vriendschap. In een verhaal over een jonge prins die zijn vader verliest, hier zelf schuldig aan denkt te zijn en zijn stam verlaat, overwint liefde en doorzettingsvermogen uiteindelijk alles. 't Roois Theater is al druk bezig met de voorbereidingen. De teksten leren, scenes zetten en theater-en articulatie oefeningen uitvoeren. Naast deze spel-gerelateerde zaken, zijn ook alle commissies zoals de kleding, decor, special effects, geluid, sponsoring en PR-commissie, al op volle toeren aan het draaien om in oktober weer een spektakel neer te kunnen zetten.
King Leon wordt gespeeld op vrijdag 18, zaterdag 19, vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober. De voorstellingen zijn binnen en dus droog. Kaartjes zijn alvast online reserveren via www.rooistheater.com. In de late zomer zijn de kaartjes ook verkrijgbaar via 't Paparas. Houd de website en facebookpagina van @trooistheaterer en @degasthuishoeve goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!