Boskant komt tekort tegen Avesteyn

Boskant is er niet in geslaagd de uitgangspositie voor koploper Nijnsel nog rooskleuriger te maken en de positie aan de onderkant op de lijst voor zichzelf te verbeteren.. In de hoop op het eerste, een stunt van Boskant, waren talloze spelers en supporters daarom ook naar Boskant 'afgereisd'.

Om te voorkomen dat ze zouden weggespeeld, speelde Boskant wat behoudender, met 'slechts' twee spitsen. Toch leverde dat een goede start op. De eerste 10 minuten waren dan ook in het voordeel van Boskant. Avesteyn wist zich al snel onder de druk uit te voetballen en kreeg enkele goede mogelijkheden op een openingstreffer. Met name de kans die Teun van den Boom in de 22e minuut kreeg was eigenlijk niet te missen. Net voor de theepauze was Rick Vissers met een kopbal dicht bij de 0-1, maar doelman Tom van der Heijden redde voortreffelijk.
In de 54e minuut kreeg Boskant, na een verre uittrap van Tom, een uitgelezen mogelijkheid op de 1-0. Maar Aimé Opheij, die vrij opstoomde richting Avesteyn doel, mikte de bal net langs de verkeerde kant van de paal. In de 64e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Een goede aanval zou een doelpunt hebben opgeleverd, ware het niet dat Roy van der Linden met een reflex de bal uit het doel wist te tikken. Met de hand, dus zijn actie leverde een rode kaart op en de bal ging op de stip. Dries Heerkens maakte het namens Avesteyn af: 0-1. Avesteyn maakte dankbaar gebruik van het overtal en kreeg kans na kans om de voorsprong te vergroten.
Maar door een aantal goede reddingen aan Boskant zijde (Tom was weer in vorm!) en simpele missers aan Avesteyn zijde, veranderde de stand op het scorebord niet. Helaas kon ook Boskant daar niet aan bijdragen, de kansen bleven beperkt. In de 86e minuut viel de beslissing. Opnieuw na een handsbal van een van de Boskant verdedigers. Dries Heerkens ontfermde zich ook deze keer over de bal en gaf Tom het nakijken: 0-2.
Het einde van de competitie nadert. Met nog drie wedstrijden te spelen bezet Boskant de 10e plek met 24 punten. Vier teams staan daar nog onder met 23, 20, 19 en 16 punten. Het gaat er nog om spannen dus!