Logo mooirooi.nl
Wesley Peters   | Fotonummer: e5fa04
Wesley Peters
Sport

"Steeds Paraat" haalt twee topcertificaten binnen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag 4 mei gingen Wesley Peters en Eduard Hoekstra van PHV "Steeds Paraat" te Sint-Oedenrode met hun viervoeter op voor het certificaat Politiehond 1.

Voor Wesley Peters was Nero, een Mechelse Herder, zijn eerste hond waarmee hij de afgelopen drie jaar hard heeft getraind om alles uit de hond te halen wat er maar uit te halen viel. Eduard heeft al meerdere honden naar de keuring gebracht. Echter stond hem nu een uitdaging te wachten met zijn zeer fel gedreven Mechelse Herder Ringo.
Omstreeks 08.30 uur meldden beide geleiders zich met hun honden bij de keuringscommissie om zich in te schrijven. Om 09.00 uur werd er afgetrapt met de oefening kleine voorwerpjes zoeken, volgen, revieren, springen, zwemmen, het bewaken van een voorwerp en transporteren van een arrestant.  Door Wesley en Nero werden deze oefeningen nagenoeg foutloos door lopen. De fel gedreven Ringo liet door zijn gedrevenheid hier en daar wat puntjes liggen.
Omstreeks 14.00 uur werd er aangevangen met het favoriete stelwerk. Ringo maakte hier met zijn gedrevenheid een ware spectaculaire show van en wist zelf een van de pakwerkers te vloeren. Zowel Nero als Wesley lieten zien dat zij ook bijna foutloos het middag programma konden door lopen. Toch wist Wesley Peters die door de weeks loodgieter, bij het transporteren van een arrestant niet de juiste afstand van twee meter te bepalen wat waardoor hij voor hem zelf en de hond 1 punt weggooide.
Na afloop van de keuringsdag mocht het resultaat er zijn. Van de maximaal te behalen 435 punten wisten Ringo en Eduard er samen 412 in de wacht te slepen. Wesley en Nero wisten samen maar liefst 430 binnen te halen. Beide combinaties slaagden met lof voor het certificaat Politiehond 1. Ringo gaat zijn carrière bij een particuliere organisatie voort zetten. Nero zal bij de particuliere beveiliging van de landmacht aan het werk gaan, maar eerst gaan Wesley en Nero op zondag 16 juni een nominatiewedstrijd in Eindhoven draaien. Behalen zij daar voldoende punten bestaat er een kans dat het duo deel mag nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen begin september.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!