Logo mooirooi.nl
bert visscher   | Fotonummer: 4fb87f
bert visscher
Meierijstad

Theater De Blauwe Kei presenteert nieuw programma

Meierijstad - Het nieuwe theaterprogramma van De Blauwe Kei is bekend. Dinsdagavond 7 mei werd het nieuwe programma traditiegetrouw als eerste gepresenteerd aan de Vrienden van het theater. Diezelfde avond verscheen om 23.00 uur het volledige theaterprogramma van seizoen 2019-2020 op www.blauwekei.nl en startte de voorverkoop.

De presentatie van de avond was in handen van Christel de Laat, de succesvolle comédienne uit Schijndel, die zelf in 2019-2020 weer in De Blauwe Kei te zien is. Zij liep, samen met Harry Vermeulen, theaterdirecteur en programmeur, en Elke Swinkels, verantwoordelijk voor de jeugd- en kleine zaalprogrammering, door het programma. Naast een preview van Christels eigen show, zagen de Vrienden van het theater ook korte previews van Goedemorgen Noordkade!, cabaretduo Maartje & Kine en de dansgroepen Panama Pictures, 155 (eenvijfvijf) en Lonneke van Leth.
Nieuw komend seizoen zijn de voorstellingen op bijzondere locaties op CHV Noordkade. "De Noordkade voelt als één grote speeltuin en die willen we graag zo goed mogelijk benutten", zo gaf directeur Harry Vermeulen aan. Zo presenteert De Blauwe Kei Goedemorgen Noordkade!: drie unieke, ontspannen zondagochtendconcerten in de Malerij. Daarnaast kan het publiek in een 'clubsetting' in de Podiumzaal genieten van drie sfeervolle concerten en het nieuwe Comedy Café Noordkade.
Uiteraard werd ook stilgestaan bij de nieuwe samenwerking met Spectrum Podium Schijndel. De Blauwe Kei presenteert in 2019-2020 vijftien voorstellingen in de nieuwe theaterzaal, waaronder die van Angela Groothuizen en Guido Weijers, en diverse jeugdvoorstellingen.
De locatie, CHV Noordkade, leent zich uitstekend voor 'foodie' voorstellingen. Daarom kunnen bezoekers komend seizoen genieten van het Dahl Diner, een culinaire rondreis met Robèrt van Beckhoven en een proeverij met NRC journalist Joël Broeckaert.
Natuurlijk zijn er ook tientallen voorstellingen te zien in de vaste theaterzalen. Er komen heel wat grote cabaretnamen naar Veghel, waaronder Theo Maassen, Youp van 't Hek, Claudia de Breij, Bert Visscher en Urbanus. Daarnaast is er ook plaats voor opkomend cabarettalent, waaronder Kasper van der Laan en Kirsten van Teijn. 
Liefhebbers van muziek komen volop aan hun trekken. Er zijn bijzondere concerten van Tania Kross, Ellen ten Damme en Iris Hond. Ook komen er diverse tributebands die onder andere een ode brengen aan Kate Bush, Rod Stewart en Queen.
The Race Horse Company is een persoonlijke tip van Harry Vermeulen en daarmee is het genre Show, met onder andere ook Släpstick (voormalig Wëreldbänd), Alex Klaassen en voormalig Ashton Brother Pepijn Gunneweg, goed vertegenwoordigd. 
Ook op toneelgebied komen er een aantal topstukken naar Veghel, waaronder Tonio, De Tolk van Java en De Vrouw Die De Honden Eten Gaf. Die laatste gaat over Michelle Martin, de vrouw van Marc Dutroux.
Natuurlijk is ook aan de jeugd gedacht. Zo laat Angela Schijf jonge kinderen kennismaken met klassieke muziek en is Sita Vermeulen te zien als Doornroosje. Daarnaast staan een aantal kindervoorstellingen in de Kleine Zaal, waaronder de theaterhit Over Een Kleine Mol Die… Ook wordt er weer een Prentenboekjesfestival georganiseerd.
Series
Voor diegenen die moeilijk een keuze kunnen maken uit het aanbod biedt Theater De Blauwe Kei diverse series aan. Nieuw dit jaar is de Dansserie die uit vier uiteenlopende dansvoorstellingen bestaat. Voor een greep uit het complete aanbod is er weer de Avonturenserie; vijf uiteenlopende voorstellingen voor een gereduceerd tarief. Wie liever de hele avond wil lachen kiest voor de Cabaretserie, vijf voorstellingen van uiteenlopende cabaretiers. Daarnaast worden weer twee Op de huid series aangeboden, waarin intieme, minder bekende en niet-alledaagse voorstellingen zijn opgenomen, inclusief randprogramma en excursies naar theatermakers.  
 Zoals ieder jaar is de voorverkoop onderverdeeld in drie periodes:
• Vrienden: 7 mei 23.00 uur – 10 mei 17.00 uur.
• Vroegboekers (5 of meer voorstellingen): 10 mei 17.00 uur tot 2 september.
• Losse verkoop: vanaf 13 mei 17.00 uur.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!