Afbeelding

Verschuijten/De Beer clubkampioen doubletten

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op de laatste speelavond bij Cloeck & Moedigh om het clubkampioenschap doubletten 2018 wist het doublet Erik Verschuijten/Maria de Beer beslag te leggen op de fel begeerde wisselbeker.

Dit ging echter niet zonder slag of stoot.  In poule A won het doublet Pieter Vereijken/Jan van der Schoot hun laatste partij uit de voorronden en werd daarmee een directe concurrent voor de doubletten Erik Verschuijten/Maria de Beer en  Karel Verschuijten/Trudy van der Hagen . Deze moesten nog tegen elkaar in het strijdperk treden. Het doublet Karel Verschuijten/Trudy van der Hagen moest met voldoende saldo winnen wilde zij nog kans maken. Het doublet Erik Verschuijten/Maria de Beer had aan winst voldoende. De winst ging uiteindelijk naar het doublet Erik Verschuijten/Maria de Beer (13-8) en stelde daarmee de finaleplaats veilig.  In poule B stoomde het doublet Jan Verschuijten/Karel Kreijveld vlot door naar de finaleplaats, temeer daar het doublet Kees Luijten/Ria van de Loo hun laatste partij in de voorronden verloor. In de alles beslissende finalepartij won doublet Erik Verschuijten/Maria de Beer overtuigend (13-4)van het doublet Jan Verschuijten/Karel Kreijveld. Dit doublet werd 2e. Verdere rangschikking: 3. Rob van Berkel/Maria Thijssen. 4. Pieter Vereijken/Jan van der Schoot. 5. Karel Verschuijten/Trudy van der Hagen

De dagwinst in de vrijdagavondcompetitie ging naar Ad van der Velden (3 +27). Hij was de 32 spelers enige met 3 winstpartijen op zijn naam. Tweede werd Huub van Abeelen (2 +22), derde Anja vd Velden (2 +20), vierde  Wim vd Rijdt (2 +18) en vijfde Trudy van der Hagen (2 +15). Het klassement wordt aangevoerd door Wim vd Rijdt (+5).