Logo mooirooi.nl
Nico van de Wetering   | Fotonummer: 98fdf6
Nico van de Wetering (Foto: Manon Swinkels)
Roois nieuwsbericht

Udi '19 stopt met 'Rhode-clublied'

Sint-Oedenrode - Enkele weken geleden publiceerde DeMooiRooiKrant als eerste het nieuws dat Udi'19 uit Uden hetzelfde clublied als Rhode gebruikt. De melodie exact hetzelfde en de tekst voor tachtig procent. Ook andere media doken op het nieuws, zoals Brabants Dagblad en Omroep Brabant. Inmiddels is er een oplossing gevonden in deze kwestie, meldt de schrijver van het nummer. Dat is Nico van de Wetering.

Udi '19 heeft inmiddels besloten dat het een nieuw nummer op gaat nemen. Volgend jaar me zal het lied voor het eerst te horen zijn bij het 100-jarig jubileum van de club. Van de Wetering is met het bestuur van Udi '19 een regeling overeen gekomen, zodat het huidige lied nog even gebruikt mag worden. Uiteraard tot het nieuwe nummer gepresenteerd wordt.
Het Rhode clublied blijft het enige echte originele clublied. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat ze in Uden dezelfde muziek en nagenoeg dezelfde tekst hebben is nog onduidelijk, "maar ook niet meer relevant", laat Van de Wetering weten. "We hebben een oplossing gevonden en dat is het belangrijkste."
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Viert u Halloween?Reageren!