Hans Vogels (Archief)
Hans Vogels (Archief)

'Nederlandse' omstandigheden bij de start van 'Dakar 2016'

Algemeen

Sint-Oedenrode/Buenos Aires - "Geen hitte op de Argentijnse pampa's maar 'Nederlandse' regen. Er gaan zelfs geruchten over noodweer in het noorden van Argentinië", laat Hans Vogels vanuit Buenos Aires weten. Niet dat de Rooise endurorijder daarom treurt, integendeel. De Rooienaar heeft goede ervaringen met Argentijnse regenbuien.

Tijdens de laatste special van de vorige 'Dakar', een jaar geleden regende het pijpenstelen. Vele coureurs 'verslikten' zich in de modder en regen op de pampa's. "Eén stuurfoutje en je stond met je neus weer richting start". Maar Vogels eindigde die proef als zesde en wist zo zijn eindstand te verbeteren. "Ik hoop van deze omstandigheden tijdens de proloog te profiteren, zodat ik een goede startpositie kan pakken voor de eerste echte proef morgen", liet Vogels weten.

Na de proloog die vandaag op het programma staat, begint zondag het echte werk voor de coureurs: de eerste proef van Buenos Aires naar het Villa Carlos Paz over 632 kilometer, waarvan 227 'special section'.