Funky Flavours
Funky Flavours

Funky Flavours start Serious Request in Rooi

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het DJ-trio Funky Flavours start vrijdag 18 december een driedaagse tour in café Oud Rooy. Rooienaren Bart van Boxmeer en Frank Vervoort en Schijndelnaar Thom van Veghel treden dat weekend vier keer samen op. Om geld in te zamelen voor radiomarathon Serious Request gaan de heren in Sint-Oedenrode, Deurne, Breda en Heerlen een puike set laten horen. De opbrengsten worden gedoneerd.

Thuis beginnen
De DJ's kiezen bewust voor een start in Rooi en een 'finale' in Heerlen. Bart: "Het is wel lekker om 'thuis' te beginnen, want dan kunnen we lekker blijven hangen. Op zondag eindigen we in Heerlen. Dan gaan we daar meteen onze cheque overhandigen bij het Glazen Huis van 3FM." De heren hopen de radio te halen, maar ze beseffen dat dat lastig wordt. "Het is geluk hebben", beseft Thom. "Net als andere jaren zal het er ontzettend druk zijn." Ze weten wel bij wie ze moeten zijn. Radio-DJ Domien Verschuuren zit in het Glazen Huis en juist hem liepen ze in oktober tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) tegen het lijf. "Hij kende ons, want hij vertelde een plaat van ons bij te hebben", glimt Frank trots. Hopelijk kan Verschuuren de kruiwagen zijn om de actie van Funky Flavours nog meer glans te geven.

YouTube
De tour van Funky Flavours wordt officieel ondersteund door Serious Request. Iedereen die een actie wil ondernemen kan dat aanmelden bij het Nederlandse radiostation. Na een keuring wordt goedkeuring gegeven. Het doel waar dit jaar al het geld naar toe gaat, is het steunen van kinderen in oorlogsgebieden. Thom vervolgt: "Vorig jaar maakten we een anthem van de titelsong van Serious Request. Die is vooral op YouTube veel bekeken en beluisterd. Toen kwamen we daarnaast op het idee van deze tour. We hebben er erg veel zin in!" Een remix van de titelsong ligt dit keer niet op de plank. "Dat komt omdat we het druk hebben met andere nieuwe tracks", biecht Frank op. "Daar gaat veel tijd in zitten. Misschien kunnen we vrijdags wat laten horen, maar ik kan niks beloven!"

Martin Swinck
Behalve Funky Flavours draait op vrijdagavond 18 december ook nog een andere Rooise DJ: Martin Swinck. Daarnaast hebben Joost en Martijn van Oud Rooy enkele acties bedacht om geld te verzamelen. Iedere 10 cent per consumptie gaat naar Serious Request. Tijdens het optreden van Funky Flavours kan iedereen een Funky-borrel proeven voor slechts 1 euro. Wat de Funky Flavour is? Joost mag het weten. Bart heeft nog een advies voor de bezoekers."Iedereen moet goede zin en een dikke portemonnee meenemen!"