Het team wat vorig jaar meedeed
Het team wat vorig jaar meedeed

Sporten voor de Voedselbank

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 19 december van 9:30-10:30 gaat Claudia Bergman met haar team weer sporten om geld in te zamelen voor de Voedselbank. Deze actie vloeit voort uit eerdere jaren, toen ze ook al veel geld ophaalde voor het goede doel.

Dat gaan ze – net als vorig jaar - doen bij sportcentrum Van den Oever in Sint Oedenrode. Het sporten is voor iedereen toegankelijk. Iedereen die wil, mag en kan dus mee doen. Je betaalt vooraf €5,00 voor deelname en doet gezellig mee. Claudia houdt deze actie voor het vierde jaar. "Omdat ik het een heel goed doel vind. Mensen uit je eigen dorp, je eigen omgeving die het door welke reden dan ook minder goed hebben. Je kunt er zomaar zelf voor komen te staan... daar ben ik me heel goed van bewust. Een scheiding of een faillissement kan funest zijn...", merkt Claudia op.

Behalve de danssessies van zaterdag 19 december verkoopt Claudia ook kerststukken voor de Voedselbank. Ze zijn voor €6,50 te koop bij Van den Oever of bij Claudia (06-50200044). Na de sportles komt de Voedselbank de cheque ophalen. Claudia: "Zo gaan we met een fijn gevoel de Kerst in."

Claudia Bergman is wat betreft een bekend figuur bij sportcentrum van den Oever, Met haar enthousiasme weet ze veel mensen warm te krijgen. Niet allen om te gaan sporten en het beste uit je zelf te halen, maar ook om dan mee te doen aan een goed doel als dit. Al tijden geeft ze allerlei sportlessen bij Van den Oever. Op zaterdag 19 december hoopt Claudia met haar team buiten te kunnen sporten. Dat zal uiteraard aan het weer liggen. "Ik hoop er wel op, want buiten sporten is nog gezonder!" duimt de organisator.

De Voedselbank staat de komende weken weer in de picture. Behalve Claudia en haar sporters zijn er nog veel meer initiatieven die de instantie steunen. Dat is maar goed ook. Het geeft aan dat er aan de medemens gedacht wordt.