Afbeelding

Hockeyvereniging MHC wil nòg leuker worden

Algemeen

Sinds een jaar of 25 wordt hockey gespeeld op kunstgrasvelden. Zodoende heeft MHC Sint-Oedenrode twee zand ingestrooide kunstgrasvelden die voorheen voldeden aan de geldende norm dat past bij het (eerste klasse niveau) van de vereniging. De velden worden goed gebruikt en zijn het hele weekend bezet door heel veel enthousiaste leden.

De ontwikkelingen binnen de hockey hebben er toe geleid dat een zogenaamd waterveld de norm is geworden binnen het landelijke hockey. Nu blijkt dat MHC als één van de weinige hockeyverenigingen in de regio nog geen waterveld heeft.

Het hoofdveld is door het verstrijken van de levensduur versleten maar dankzij een goed onderhoud wordt het spelen door de KNHB gedoogd. Een situatie waar snel een eind aan moet komen, want hoe lang gaat dit nog duren? En hoe kun je hockey spelen zonder kunstgrasveld?

Tijd voor actie! 
De ambitie is om in de komende zomer het hoofdveld om te toveren naar een waterveld om het nieuwe seizoen goed te beginnen. Wat misschien nog belangrijker is: een waterveld vermindert blessures en maakt het spelen van hockey nog leuker. Dat geldt natuurlijk voor iedereen. Van de jongste jeugdspeler tot de senior. Iedereen maakt immers gebruik van het veld. De voorbereidingen voor de noodzakelijke renovatie zijn vanaf eind vorig jaar in volle gang. Omdat de hockeyvelden in eigen beheer zijn moet MHC zelf de financiën opbrengen. Dit blijkt een hele klus. Die klus is te doen maar is wel een uitdaging voor de leden want zonder hun bijdrage is het niet mogelijk. Aan het einde van het lenteseizoen zal er een knalweekend zijn voor alle leden, oud-leden, ouders van leden, sponsoren en eigenlijk voor iedereen die voor een waterveld voor MHC is. Er wordt nog niets verklapt, wacht nog maar heel even af.