Afbeelding

Schieten met scherp

Roois nieuws 112 berichten
Eind vorig jaar vroeg het Politieteam Schijndel om deelnemers aan de door hen te organiseren cursus “Politie voor burgers”. Het doel van de cursus was om erna als deelnemer beter te weten wanneer en waarvoor je de politie inschakelt en voor de politiemensen om beter te weten wat er zoal leeft in de wijken.

Een gemêleerd gezelschap van maar liefst 14 mannen en 2 vrouwen schreven zich daarvoor in en hebben er nu bijna de helft van opzitten. Van beide kanten wordt de cursus tot nu toe als zeer nuttig en leerzaam ervaren en het enthousiasme spat er vanaf het begin vanaf.

Inmiddels werden de onderwerpen “Organisatie en Bevoegdheden”, Onderwijs en Begeleiding”, “De Wijkagent”, “Drugs”, “Tactische en Thematische Opsporing” en “Integrale Beroepsvaardigheden Training” in de groep behandeld. Onderwerpen als “De Wijkagent” en “Drugs” leverden velerlei herkenbare eigen ervaringen op, die vervolgens uitgebreid werden besproken. De openheid waarmee dat gebeurde was opvallend te noemen en leverde de ene keer serieuze, dan weer hilarische momenten op. De insteek daarbij was telkens om er met zijn allen wijzer van te worden, hetgeen ook het geval bleek.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week
Afbeelding
Afbeelding