Rooi verliest van koploper

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Zondag 26 november mocht Rooi 1 het opnemen tegen Rosolo 1. De koploper uit Reusel in de topklasse met nog geen verliespunten. Het zou een lastige pot worden.

Rooi begon scherp en kon na een paar minuten de voorspong pakken door een vrije bal en afstandsschot van Britt van de Laar. Rosolo begon daarna beter af te ronden en wist snel de aansluiting te vinden. De gehele eerste helft kon Rooi door sterk verdedigen Rosolo van het score afhouden. Alleen verzuimden ze zelf om lange aanvallen te spelen en werd er weinig gescoord. Waardoor beide ploegen elkaar op vijf doelpunten wisten te houden voor rust. Na rust wist Rooi als eerst de korf te vinden en kwamen ze op een 6-5 voorsprong. Daarna zette Rosolo een tandje bij en wisten zij de achterstand om te buigen naar een voorsprong en het gat te vergroten naar vier. Met 8-12 op het scorebord wist Rooi dat het lastig zou worden de ploeg uit Reusel nog in te halen. Rooi wist op het einde het gat nog te verkleinen naar drie, eindstand 10-13. Geen slecht resultaat maar gezien de wedstrijd had er meer in kunnen zitten voor de dames uit Rooi.

Volgende week speelt Rooi 1 tegen Be Quick 1 in Rosmalen om 15.25 uur. Rooi 2 mag het opnemen tegen Prinses Irene 2 in Nistelrode om 11.00 uur. Twee mooie wedstrijden om je zondag mee te vullen!