Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Rooi wint van Melderslo

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Na de eerste punten van vorige week mochten de meiden van Rooi nu aantreden tegen het verre Melderslo. Ze wisten dat het een lastige pot zou worden maar door de overwinning van vorige week waren ze met vertrouwen richting Melderslo afgereisd. Vorig seizoen troffen ze deze tegenstander buiten ook twee keer en wist Melderslo overtuigend de vier punten te pakken. Dit jaar zullen de ploegen elkaar vier keer treffen, Melderslo is vorig seizoen namelijk gepromoveerd naar de Topklasse in de zaal.

Melderslo wist de score te openen en op 2-0 te komen. Maar door twee vrije ballen maakte Kristi van der Zanden koelbloedig de 2-1 en de 2-2. De eerste helft ging gelijk op en waar Rooi de overtredingen van Melderslo wist af te straffen, maakte Melderslo vooral de goals op de doorbraak. Veel doelpunten werden er niet gemaakt in de eerste helft en het was aan beide kanten moeizaam. In de rust werd de kleedkamer met een 5-5 tussenstand opgezocht.

De tweede helft wist Rooi uit de eerste aanval wist te scoren, maar weer was het Melderslo die de aansluiting vond en er werd tot 8-8 om en om gescoord. Hierna sloeg Rooi voor het eerst een gat in de wedstrijd en wist het uit te lopen naar 8-11. Melderslo kwam weer terug tot 10-11 en zo kwam de spanning weer in de benen. Rooi wist de hoofden koel te houden en de voorsprong werd niet meer afgegeven. Rooi nam de punten mee naar huis bij een 13-15 eindstand.

Volgende week zal de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft buiten gespeeld worden tegen Rosolo om 13u in Sint-Oedenrode.

Het tweede speelt tegen SCMH 2 om 11:15u.