Afbeelding

Schoonspringzusjes wederom in de prijzen

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Zondag 15 januari vonden in Breda de Open Brabantse Kampioenschappen Schoonspringen plaats. Springers uit Noord-Brabant, maar ook Amsterdam, Den Haag, Nieuwegein en Antwerpen namen deel. De Rooise zusjes Ziva en Lita van Weert mogen zich meermaals Brabants Kampioen noemen.

Ziva en Lita springen bij PSV Schoonspringen en startten de dag met hun wedstrijd op de 1-meter-plank. Ziva wist in de D-categorie (9-10 jaar) een mooie serie van vier sprongen aan de jury te laten zien. Haar laatste sprong, de contra zweefsprong gehurkt, leverde de meeste punten op (28,80). In totaal scoorde ze 106,10 punten en wist hiermee met ruime voorsprong de eerste plaats te pakken. Lita, voor het eerst uitkomende in leeftijdscategorie B (13-15 jaar) moest vijf sprongen maken. Haar eerste sprong scoorde het beste, anderhalve salto binnenwaarts gehurkt leverde maar liefst 44 punten op. Ook zij won de 1-meter wedstrijd met een totaal van 155,10 punten.

Na uren wachten was het in de middag tijd voor de 3-meter-wedstrijd. Ziva bleef stabiel springen en wist op de 3-meter net wat beter te scoren dan in de ochtend. Met een totaal van 107,50 punten voor vier sprongen, waarvan een heel nette binnenwaarts zweefsprong gehoekt, pakte ze ook hier de winst en mocht ze zich voor de tweede keer Brabants Kampioen noemen.

Zus Lita, die ondanks de winst niet tevreden was met haar 1-meter wedstrijd, sprong een zeer nette serie van 5 sprongen op de 3-meter-plank met een spronggemiddelde van 35 punten. Met haar eindtotaal van 173,30 punten werd ook zij voor de tweede keer op een dag Brabants Kampioen.

Eindhoven Diving Cup
De schoonspringzusjes doen in het eerste weekend van februari mee aan de Eindhoven Diving Cup. De EDC is het grootste internationale schoonspringtoernooi van Europa. Van 2 t/m 5 februari komen maar liefst 26 teams met 167 springers uit 13 landen naar het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion voor dit grote sportevenement.

Ziva mag deelnemen bij de Junior Stars op de 1 en 3 meter-plank. Lita komt uit in leeftijdscategorie B en komt uit op de 1-meter-plank, 3-meter-plank en op de toren, met sprongen van 7,5 en 10 meter hoogte! Vind je het leuk om deze mooie sport eens live te bekijken? Tickets zijn verkrijgbaar via www.eindhovendivingcup.nl