De zusjes van Weert
De zusjes van Weert

Succesvol weekend schoonspringzusjes Van Weert

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag vond de derde en laatste zeskampwedstrijd van dit seizoen plaats in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Een thuiswedstrijd dus voor de schoonspringzusjes en dat ging gepaard met veel publiek, wat door corona in eigen bad alweer een tijd geleden was. 

De zeskamp was deze keer een wedstrijd op drie onderdelen. Ziva mocht aftrappen op de 1 meter in leeftijdscategorie D. Ze moest 5 sprongen maken uit 2 richtingen. Ze scoorde gemiddeld bijna 25 punten per sprong en kwam uit op een puntentotaal van 124,75 punten. Goed voor een mooie derde plek. Lita trad aan in de C-serie en moest 6 sprongen uit 3 richtingen op de 1-meter-plank maken. Ze traint dagelijks en liet zaterdag zien dat ze hierdoor iedere wedstrijd beter wordt. Met een gemiddelde van ruim 35 punten per sprong wist ze een persoonlijk record neer te zetten van 214,40 punten. Goed voor een eerste plek met ruim 26 punten meer dan de nummer 2. ’s Middags stond voor beide zusjes de 3-meter wedstrijd en voor Lita ook nog de torenwedstrijd op het programma. Ziva verloor haar spanning tijdens haar tweede en derde sprong, maar wist de navolgende moeilijkere sprongen met hogere moeilijkheidsfactor gedegen uit te voeren. Met 29,45 punten voor haar anderhalve salto binnenwaarts gehurkt, wist ze de wedstrijd met 117,95 punten af te sluiten. Goed voor een tweede plek.

Lita zat er lekker in na haar winst op de 1-meter. Op de 3-meter en torenwedstrijd liet ze zien dat ze ook op deze onderdelen vorderingen maakt met veel nieuwe en moeilijkere sprongen. Ze won deze onderdelen ook overtuigend met 204,65 punten op de 3-meter en 155,10 punten op de toren. Met een bronzen en zilveren medaille voor Ziva en drie gouden medailles voor Lita, gingen de schoonspringzusjes tevreden huiswaarts. 

De volgende wedstrijden zijn pas eind april/begin mei: Lita neemt dan deel aan de Bergen Open in Noorwegen en Ziva heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van het KNZB Jeugdcircuit.