Afbeelding
Foto: Ronald de Haan

Goud voor schoonspringzusjes Van Weert

Algemeen

Tijdens de Midwest Open in het Sloterparkbad in Amsterdam behaalden de schoonspringzusjes Ziva en Lita van Weert afgelopen zaterdag beiden een mooie eerste plek.

Deelname was alleen mogelijk als je een sprongprogramma hebt die voldoet aan de sprongeisen van deze wedstrijd. Het ging om drie sprongen van de 1-meter-plank in meerdere richtingen en twee sprongen van de 3-meter-plank die niet vanuit dezelfde richting mogen zijn. In de leeftijdscategorie van Ziva (6 jaar) zijn nog niet veel springers die daaraan voldoen dus was Ziva zaterdag naast de jongste deelneemster, ook de enige in de F-categorie die deelnam. Om het toch spannend te houden voor haar sprong ze mee in dezelfde serie als haar zus (E-categorie) zonder te weten dat ze automatisch de beste was in de F. Met een mooi puntentotaal van 80,00 punten nam ze vol enthousiasme haar gouden medaille in ontvangst.
Naast zusje Ziva, bestond de echte concurrentie voor Lita (9 jaar) uit zeven springsters van andere verenigingen. Lita sprong een constante wedstrijd, liet hier en daar een klein puntje liggen, maar de coach was erg tevreden. De anderhalve salto gehurkt van de 3-meter-plank is een nieuwe sprong in haar programma die Lita pas twee weken doet. Als de jury je daarvoor dan tussen de 5,5 en 6,5 geeft dan heb je het heel goed gedaan. Lita eindigde overtuigend op een eerste plek. Met een totaal van 118,85 punten, bleef ze de nummer twee met 9 punten ver voor. Op zondag 28 oktober komen de zusjes beide uit in de E-categorie tijdens de 1e wedstrijd van de vernieuwde Breedtesportcompetitie.

Afbeelding