Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 85067a
Sport

Schoonspringzusjes succesvol in eigen bad

Afgelopen zaterdag stond de vijfde zeskampwedstrijd op het programma in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Een thuiswedstrijd voor de schoonspringzusjes Lita (9) en Ziva (7) van Weert uit Olland.

De zeskamp is een serie van wedstrijden op de 1-meter-plank tussen de verenigingen Aquarijn (Nieuwegein), de Dolfijn (Amsterdam), ZPC (Amersfoort), PSV Schoonspringen (Eindhoven), SBC 2000 (Breda) en MVS Zeemacht (Den Helder). Er namen circa 35 springers deel, die strijden tegen hun eigen leeftijdsgenoten in diverse leeftijdscategorieën.
Ziva sprong in de E-categorie (6-8 jaar) een constante wedstrijd en voerde haar sprongprogramma gedegen uit. Vier sprongen met scores tussen de 11 en 15,5 punten. Met een totaalscore van 68,10 punten werd ze knap vierde en kwam ze slechts 1,7 punt te kort voor een bronzen medaille. Nog even goed trainen, zodat ze 29 juni tijdens de finalewedstrijd van de zeskamp misschien wel een podiumplek weet te veroveren.
Lita kwam uit in de D-categorie en had vijf sprongen op het programma staan. De wedstrijd was spannend. Van de negen deelneemster heeft Lita dit seizoen één echte grote concurrente uit Nieuwegein. En zij sprong zaterdag ook heel netjes. Lita wist de winst te behalen door sprong 4 en 5. Deze sprongen, een dubbele salto voorwaarts gehurkt en een salto achterwaarts met halve schroef hebben een hoge moeilijkheidsfactor. Lita scoorde hier respectievelijk 34,10 en 28,05 punten voor zodat ze uitkwam op een totaalscore van 133,30. Met 4,85 punten meer dan nummer twee goed voor een dikverdiende gouden medaille.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!