Handhaving KV Rooi in Topklasse

Sport Sport Sport

Sint-Oedenrode - Het waren nog spannende laatste dagen in de Topklasse van het dameskorfbal. Van de twee Topklasse poules zal er dit jaar maar één ploeg degraderen doordat de promovendus uit de hoofdklasse zich gaat samenvoegen met een club uit de topklasse. De onderlinge strijd voor degradatie zal gaan tussen drie clubs: de Korfrakkers, Prinses Irene en Rooi. Een belangrijke dag dus voor de dames van Rooi.

Rooi speelde deze laatste beslissende wedstrijd tegen DDW uit Hooge-Mierde. Bij winst of gelijkspel zou Rooi het zelf in de hand houden en zich veilig spelen. Dit werd een lastige opgave aangezien DDW een moeilijke tegenstander is die zich ook al hebben weten te plaatsen voor de kruisfinales. Maar niets is onmogelijk en Rooi had er zeker vertrouwen in dat er punten gepakt konden worden.

Al snel kwam Rooi op een 1-0 voorsprong door een vrije bal die er moeiteloos werd ingegooid door Kristi van der Zanden. In de periode die volgde werden er maar weinig goals gemaakt en kreeg DDW maar liefst één keer de korf gevonden in de eerste helft. Rooi wist daardoor enigszins een gat te slaan en de rust in te gaan met 4-1. Voor het publiek misschien niet de mooiste wedstrijd om te kijken, maar Rooi wist met veel geduld en rust te spelen. DDW wist na rust meteen de 4-2 binnen te gooien, waardoor het er even op zou lijken dat zij zouden beginnen aan een inhaalrace. Gelukkig bleef Rooi rustig doorballen waarbij ze zelf de nodige doelpunten wisten te maken. Uiteindelijk won Rooi met niet al te veel inspanning met 8-5 en behouden zij hun plek in de Topklasse!