Zwaarbevochten overwinning KV Rooi

Sint-Oedenrode - Zondag 20 februari stond voor KV Rooi de tweede indoor competitiewedstrijd op het programma. Swift, de ploeg uit Velden, werd weer ontmoet. Dit komt door een hernieuwde opzet van de competitie in verband met corona. Voorgaande wedstrijden werden allebei met één doelpunt verschil verloren. Oftewel, KV Rooi weet dat het er in zit tegen Swift maar zal hard moeten vechten voor de punten.

De wedstrijd begon in het voordeel van KV Rooi, maar ook Swift wist al gauw de korf te vinden. Het algehele verloop van de eerste helft was dat KV Rooi telkens de voorsprong wist te pakken maar geen groot gat kon slaan doordat ook Swift bleef scoren. De ploeg uit Rooi wist wel een gat van twee doelpunten vast te houden, mede door een laat doelpunt vlak voor rust. Hiermee ging KV Rooi met een 8-6 voorsprong de rust in.

De tweede helft zou een zwaarbevochten helft blijken. Lange tijd leek KV Rooi het verschil naar drie te brengen, helaas werden de vele kansen niet benut waarvan Swift gebruik van kon maken door juist de aansluitingstreffer te scoren. Hierdoor bleef het spannend tot het eind van de wedstrijd. Het was aan beide zijde een stroeve tweede helft met weinig doelpunten. Gelukkig werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven, ondanks het lage doelsaldo kon KV Rooi hiermee de nipte, zwaarbevochten overwinning binnenhalen. Eindstand; 11-10. Hiermee weet KV Rooi enorm belangrijke punten binnen te halen om te handhaven in de Topklasse en zijn ze van de nul af!

Ook het tweede wist een zwaar bevochten overwinning binnen te slepen. Dakos werd met 19-18 verslagen. Een mooi doelpuntrijk duel, met een hoofdrol voor Sanne Vervoort met 8 doelpunten. Hiermee heeft KV Rooi 2 zich al officieel veilig gespeeld in de Hoofdklasse, een enorm knappe prestatie. Komende woensdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma voor KV Rooi 1. De Stormvogels uit Luyksgestel staan dan op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Luyksgestel.