KV Rooi blijft ongeslagen

Sint-Oedenrode - Zondag 20 oktober stond voor KV Rooi alweer de laatste wedstrijd van de eerste periode veldcompetitie op het programma. Op bezoek kwam De Korfrakkers. Deze ploeg is al eerder getroffen dit seizoen en toen werd er gewonnen met 14-9. Aan de stand was KV Rooi zeker verplicht de punten in Sint-Oedenrode te houden. De ploeg uit Erp zal echter niet onderschat worden. De Korfrakkers hebben tot nu toe drie punten uit punten wedstrijden maar hebben wel een stijgende lijn laten zien in het verloop van het seizoen.

De wedstrijd, onder leiding van O.J Leeverink, startte om 15:00u. Meteen was er veel chaos in het publiek waarvan de oorzaak niet bekend is maar gelukkig hielden beide ploegen het hoofd cool en werd er een sportieve wedstrijd neergezet. De score werd geopend door KV Rooi, maar De Korfrakkers hebben geen één moment de dames uit laten lopen. Toch was het dus Rooi die de voorsprong behield en met een 7-5 stand de rust in ging.
De tweede helft was er eenzelfde beeld waarbij het weer KV Rooi was die de leiding behield maar waar De Korfrakkers hen op de hielen zaten. Door het goede verdedigende werk van KV Rooi waarbij De Korfrakkers vaak maar 1 schot uit een aanval creëerde, konden de dames uit Sint-Oedenrode deze voorsprong behouden. Waar het nog heel erg spannend werd in de laatste minuut met een 11-10 tussenstand werd dit ook tevens de eindstand. Gelukkig voor de dames van KV Rooi die uiteindelijk, als de meer ervaren ploeg, als winnaar uit de wedstrijd kwamen. Door deze overwinning is KV Rooi ongeslagen in de eerste periode van de veldcompetitie wat, nogmaals, een uitzonderlijke prestatie is voor een promovendus!
Nu staat de zaalcompetitie weer voor de deur waar KV Rooi uitkomt in de hoofdklasse, één klasse lager dan de topklasse. De eerste wedstrijd zal gespeeld worden op 24 november. Het doel in de zaalcompetitie is meedoen in de top om te kunnen promoveren naar de topklasse. De dames hebben op het veld al laten zien dat het er overduidelijk in zit, nu de taak om deze stijgende lijn voort te zetten! We zien de supporters graag weer terug in de zaal!