KV Rooi pakt eerste belangrijke punten in de topklasse

Sint-Oedenrode - Na een goede en sterke voorbereiding begon zaterdag 14 september de eerste competitiewedstrijd voor Rooi. Met genoeg trainingen en oefenwedstrijden gespeeld te hebben, was Rooi helemaal klaar om sterk van start te gaan. Rooi mocht de eerste uitwedstrijd spelen in Erp bij de Korfrakkers. Aan beide kanten een jong team waar nog veel groei in te zien zal zijn in de toekomst.

Het fluitsignaal klonk om 16:00u en Rooi kreeg eerst een strafworp tegen, 1-0. Ze wisten hier meteen op te reageren, waardoor de stand gelijk getrokken werd. De verdediging stond sterk en wist veel ballen uit de Erpse aanvallen te halen, waardoor Rooi veel kansen kon creëeren en uiteindelijk af te ronden. Zo wisten ze de gehele eerste helft de voorsprong vast te houden, naar een 4-8 ruststand.
Ze wisten dat de tweede helft nog zwaarder en lastiger zou worden, maar dat ze wel als team sterk moesten blijven spelen en het 'koppie' erbij te houden. De tweede helft werden er aan beide kanten regelmatig overtredingen gemaakt, waardoor er vrije worpen genomen kon worden. Het was belangrijk de tweede helft slim te spelen en dit werd dan ook goed uitgevoerd door lang balbezit en goede communicatie in het team. Na 60 minuten was het dan ook een overwinning op Korfrakkers met een stand van 9-14. Rooi heeft een sterke start gemaakt en moet deze scherpte vast zien te houden voor de aankomende wedstrijden.

Zondag 22 september zal Rooi op eigen veld spelen tegen Be Quick om 15:00! Komen jullie ook?