Ongelukkige nederlaag Rhode tegen koploper BVV

Sint-Oedenrode - Na een aantrekkelijke en pittige wedstrijd was men het van BVV-zijde en van Rhode-zijde over één ding eens: deze wedstrijd verdiende geen winnaar omdat beide partijen aanspraak mochten maken op een punt. Jammer genoeg voor Rhode trok BVV uiteindelijk aan het langste eind en won met het nodige geluk met 2-1.

Het begin van de wedstrijd was veel belovend. Twee ploegen met direct aanvallende intenties, met veel strijd en inzet. Dit zorgde vanaf het begin voor hachelijke situaties voor beide doelen. BVV liet meteen zien over enkele snelle en balvaardige spelers in de voorhoede te beschikken die het verschil in een wedstrijd kunnen maken. Het eerste kwartier was BVV duidelijk de bovenliggende partij en drukte Rhode steeds in de verdediging. In de zevende minuut leverde een snelle actie op rechts meteen een doelpunt op voor BVV, gelet op het overwicht in de eerste fase van de wedstrijd ook verdiend. Rhode herpakte zich prima vanaf de twintigste minuut en werd stilaan de bovenliggende partij. De 1-1 stand was hiervan een logisch gevolg. Een goede actie van Maikel Merks bracht Tom Willems in kansrijke positie. Tom rondde fraai af. De ruststand was 1-1.

Na de rust zette Rhode het sterke spel voort en was zeker in de eerste fase van de tweede helft de betere ploeg. Kansen voor Glenn van Lieshout en Maikel Merks leverden helaas geen doelpunt op. De eerste aanval in de tweede helft van BVV betekende, enigszins gelukkig, in de zestigste minuut de 2-1. Rhode bleef doorgaan waar het mee bezig was, dominant voetbal en op zoek naar de gelijkmaker. Hiervoor kwamen enkele goede kansen, Tom Willems scoorde net voorlangs in kansrijke positie en een goede actie van opnieuw Maikel Merks werd helaas niet beloond. Rhode bleef drukken op jacht naar de verdiende 2-2. Dit bood ook BVV nog enkele mogelijkheden verder uit te lopen, maar gescoord werd er niet meer. Zuur voor Rhode en een gelukkige overwinning voor BVV. Het vertoonde spel van Rhode biedt perspectief voor het verdere verloop van de competitie.

A.s. zondag Rhode – Baardwijk
Zondag komt Baardwijk naar Rhode. Een tegenstander tegen wie Rhode nog nooit eerder heeft gevoetbald. Baardwijk behaalde zondag eer fraaie overwinning in Schijndel. Rhode zal dus opnieuw vol aan de bak moeten om de punten in huis te houden.