Nijnsel vecht zich terug

Sint-Oedenrode - In de eerste minuut van de wedstrijd kreeg de succesvolle spits Stefan Hulsen een stevige kans om Nijnsel op voorsprong te brengen maar hij zat nog niet voldoende in de wedstrijd. In de zevende minuut had Nijnsel een vrije trap verdiend maar de leidsman gaf voordeel ofschoon er geen voordeel te behalen was. Daarom ontstond er een misverstand waar de gasten dankbaar gebruik van maakten: 0-1. Niet veel later een vloeiende combinatie van Dommelen die tot de 0-2 leidde. Kortom, de voetballers uit de Bierstad waren heer en meester en dicteerden de wedstrijd.
In de 30e minuut een ongelukkige botsing tussen twee middenvelders waarbij Toby Verhoeven van Nijnsel het slachtoffer werd; hij liep een dubbele beenbreuk op. Dommelen bleef de overhand houden en was op zoek naar de 0-3. Net voor rust echter begingen de gastheren een overtreding in de beruchte zestien en dientengevolge belandde de bal op de stip. Hulsen heeft niets met Luuk de Jong en daarom liet hij de vijandige keeper volstrekt kansloos; 1-2. Slechts enkele minuten later opnieuw een vloeiende aanval, afgerond door Rick van der Vleuten: 2-2! Na de thee gingen met name de gastheren opnieuw op zoek naar een voorsprong maar doelman Thijs van Esch toonde zich in een heel bekwame vorm en ranselde diverse gevaarlijke ballen uit het doel. In de 67e minuut lanceerde Arjan van Zutphen een heerlijke pass op Rick van der Vleuten die deze buitenkans met verve verzilverde: 3-2. Na 74 minuten had Johan van der Pas de 4-2 op zijn schoen maar zijn 'Mike Havenaar panenka' belandde over het doel. In de 87e minuut ging Stefan Hulsen in de vijandelijke zestien naar de grond en dat betekende opnieuw een strafschop. Via de keeper verdween de bal in het doel en dat betekende de nekslag voor de bezoekers die zo sterk aan de wedstrijd waren begonnen: 4-2. Aanstaande zondag speelt Nijnsel bij EMK uit Nuenen dat verdienstelijk gelijkspeelde bij Eindhoven amateurs. De eerste klap is een daalder waard, het eerste gewin is kattengespin, maak maar een keuze, maar Nijnsel pakt tegen een hele degelijke tegenstander met veel kwaliteit toch de punten! Het smaakt naar meer.