Boven: wedstrijdgroep C, onder de jonge talenten
Boven: wedstrijdgroep C, onder de jonge talenten

Dioscuri – De Meere

Sport

Sint-Oedenrode - Zondag 3 april stonden in Boxmeer vier wedstrijden tussen de turnsters van Dioscuri en de turnsters van De Meere op het programma.

In de ochtend tunden de Jong Talent-meisjes en de turnsters van Wedstrijdgroep C. De Jong Talentjes streden in een individueel wedstrijdje om de medailles. In de categorie pre-pre-instap (geboortejaar 2009) won Lara der Kinderen de zilveren medaille. Lara behaalde met name op sprong en brug hele mooie punten, respectievelijk 13,005pt en 12,900pt. In de categorie pre-instap (geboortejaar 2008) kwamen drie turnsters van Dioscuri in actie. Imke Dirven gooide hoge ogen met een technisch goed uitgevoerde voorwaartse salto vanuit de trampoline, die samen met haar handstandoverslag tot ruglig goed was voor 13,650 pt. Naomi van der Post zette van de Dioscuri-talenten de hoogste score op brug neer: 13,000 pt. Bovendien liet zij twee keurige handstandoverslagen tot ruglig zien. Karlijn Limbourg turnde op alle onderdelen erg strak en scoorde op vloer zelfs het hoogste van alle Jong Talentjes: 13,300 pt. Karlijn behaalde bovendien knap de 3e plaats in het eindklassement en dus een bronze medaille voor Karlijn!
Wedstrijdgroep C turnde in een teamwedstrijd tegen De Meere. Voor Lotte van den Heuvel en Larissa Timp was dit de eerste echte wedstrijd in de wedstrijdgroep. Behoorlijk spannend dus, maar ze lieten zien al veel te hebben geleerd. Lotte blonk vooral uit op vloer, waar ze onder meer een keurige overslag radslag liet zien. Ook Larissa liet een mooie vloeroefening op muziek zien met overslag. Hoogtepunt voor Larissa was echter de overslag over de pegases, die ze sinds kort kent. Jindy van den Oever behaalde veruit de hoogste score van alle turnsters op het onderdeel vloer (14,200pt) en Bente Derks zorgde voor de hoogste score namens Dioscuri op het onderdeel brug. Puk Glorius tot slot zette de hoogste score op sprong neer. Na een goede aanloop turnde zij twee mooie handstandoverslagen tot ruglig, goed voor 13,200 pt. De wedstrijd werd als team helaas verloren. Wel wist Puk knap 3e te worden.

's Middags kwamen nog de turnsters uit Wedstrijdgroep B en de bovenbouwmeiden van de A-selectie in actie. De bovenbouwmeiden verloren de wedstrijd met 172,250pt tegenover 180,300pt voor De Meere. Julia van Hoof werd wel 3e in het individuele eindklassement. De meiden van Wedstrijdgroep B verloren nipt: 220,100pt tegenover 220,500 pt voor De Meere. Ook hier waren er in het individueel klassement wel podiumplekken voor Dioscuri: Evelien den Ouden werd overtuigend 1e en Lisa van Leeuwen heel knap 3e!