D1 van Dioscuri
D1 van Dioscuri

Dioscuri D1 – De Meere D1

Sport

Sint-Oedenrode - Zondag 20 maart namen de D1-turnsters van Dioscuri het thuis op tegen de D1-turnsters van turnvereniging De Meere uit Boxmeer.

Negen D1-turnsters van Dioscuri kwamen in actie: Noa der Kinderen, Wiese van den Eertwegh, Keri Habraken, Veerle Dahler, Amy Pompen, Amber Minten, Kaya van der Wijst, Amy Jones en Anouk van den Brand. Op sprong lieten Amy Pompen en Noa zien waar ze goed in zijn. Hun sprongen werden beloond met respectievelijk 13.350pt en 13.250pt. Op brug turnde Wiese een schitterende oefening, waarvoor ze veruit het hoogste punt namens Dioscuri behaalde: 14.000pt. Maar ook Amy Jones liet een prachtige brugoefening zien met niet alleen een salto af, maar voor het eerst in een wedstrijd ook een kip aan de hoge ligger. Een moeilijke beweging die Amy ineens te pakken heeft. Ook op vloer scoorde Amy goed. Ze wist de hoogste score (14.900pt) voor Dioscuri op haar naam te schrijven. Ook Veerle en Keri blonken uit op vloer. Hun oefeningen leverde respectievelijk een mooie 14.600pt en 14.500pt op. Op balk behaalde Wiese met 13.600 pt de hoogste score namens Dioscuri, gevolgd door Keri, Noa, Amber en Kaya, die allen heel dicht bij elkaar scoorden (alle vier tussen de 12.500pt en 12.800pt). Ook Anouk wist op de balk te staan en werd beloond met een keurige 12.200pt. Meest opvallende aspect van de wedstrijd was toch wel de rentree van Amber. Na een hele tijd uit de running te zijn geweest, turnde Amber voor het eerst sinds lange tijd weer een wedstrijd op alle vier de toestellen. En met succes. Van alle turnsters telden alleen haar scores alle vier mee voor het teamtotaal van Dioscuri. Een knappe prestatie na het missen van zoveel trainingen!

Het was een vlotte, sportieve en gezellige wedstrijd, waarin door beide verenigingen goed werd geturnd. Wiese wist knap de 3e plaats in het individuele eindklassement te bemachtigen. Helaas ging De Meere er met de winst vandoor: 325.850pt tegen 321.700pt van Dioscuri.