Afbeelding

Eveline van der Looij blijft foutloos tijden Indoor Brabant

Sport

Sint-Oedenrode / Den Bosch - Op zondag 13 maart was het de mooiste wedstrijd van het jaar voor Eveline van der Looij en haar Esprit. Deelname aan het grote event Indoor Brabant voor de springwedstrijd DE-L / DE- M. Door haar goede prestatie op het Brabants kampioenschap werd ze uitgenodigd om aan deze wedstrijd deel te nemen.

In de hoofdpiste van dit evenement, waar in dit meerdaags top-event de nationale en internationale top akte de présence geven, werd een klassieke wedstrijd Tabel-A gereden. Eveline en Esprit wisten in de eerste omloop foutloos te zijn waarna zij met 20 andere combinaties, van de 41, aan de barrage begonnen. Hierin bleven zij wederom foutloos en behaalden de 11de plaats. Net zoals op de Brabants kampioenschappen werd zij eerste van de E-pony's. Een prachtige prestatie in een schitterende ambiance.
Julia Geers en Belle van Breugel vertrokken eerder de week naar Berlicum voor de laatste wedstrijd van de Masters springcompetitie. Beide amazones hadden op de voorgaande wedstrijden goed gepresteerd en deden er alles aan om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Elf combinaties behaalden de barrage waaronder de Rooise amazones. Zij waren echter iedereen te snel af. Belle van Breugel en Capistrano reden twee snelle foutloze rondes en werden uiteindelijk tweede van dag en tevens tweede over de gehele competitie. Ook Julia Geers en Darwin reden twee foutloze rondes en mochten zich op de eerste plek opstellen. Tevens werden Julia en Darwin winnaar van de springcompetitie en mochten een deken en 400 kg paardenvoer in ontvangst nemen. Ook Laura Petersen en haar Divident wisten wederom in de prijzen te rijden. In Overasselt werd met 64% een mooie tweede prijs behaald in de klasse ZZ-licht.