Dames 1 MHC pakt drie belangrijke punten

Sint-Oedenrode - Na een goede start van de tweede competitiehelft uit tegen Oss, stond afgelopen zondag Breda op het programma. In de uitwedstrijd had Breda de overhand en won het de wedstrijd. De Rooise dames hadden dan ook wat recht te zetten.

Bij de start van de wedstrijd was dit direct te zien aan het spel van Rooi. Er werd met hoge druk gespeeld. Dat resulteerde in een corner en een aantal doelpogingen. Breda kon zichzelf hierdoor niet in het spel spelen. Ondanks dat het doelpunt niet viel, bleef Sint-oedenrode de rust bewaren. De bal werd rondgespeeld waardoor er beetje bij beetje land werd veroverd. Pas aan het eind van de eerste helft liet Breda wat van zich zien.

In de tweede helft startte Breda waar ze waren geëindigd. Hierdoor wisten ze al snel het doel te bereiken, 0-1. Desondanks bleven de meiden van MHC rustig. Dit werd al snel beloond met een bekeken actie van Puck Schepens. Zij wist de keepster van Breda te verrassen met een lage harde backhand schot. Het spel lag weer helemaal open. Wederom was Rooi de bovenliggende partij. De druk werd opgevoerd. Breda had daar geen antwoord op. Al snel werd er een strafcorner versierd. Deze wist Loes van der Heijden met volle overgave te scoren. De voorsprong voelde goed, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Dit wisten de dames, daardoor bleven ze gefocust spelen. De bal het werk laten doen en werken voor elkaar. Door het snel uitspelen van de bal door Karien Thielen, wist de spits Elles Kraayvanger een strafbal te versieren. De strafbal werd koelbloedig in de rechter hoek gescoord door Karien Thielen. De wedstrijd werd daarna zorgvuldig en slim uitgespeeld. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen HCAS op het programma.