Dames 1 weet punt te bemachtigen in Oss

Sint-Oedenrode - Na een prima zaalseizoen is afgelopen zondag de buitencompetitie weer van start gegaan voor Dames 1 van MHC Sint-Oedenrode. De eerste punten moesten door Rooi worden veroverd tegen Oss. De Rooise hockeydames hadden nog een appeltje te schillen met Oss, omdat thuis de wedstrijd uit handen werd gegeven.

Na een voorbereiding met wat vervelende blessures stonden de Rooise dames bijna compleet aan de start. De eerste helft leverde enkele kansen op aan beide kanten. Eén kans van MHC werd benut, maar dit doelpunt werd door de scheidsrechters afgekeurd. De Rooise dames bleven met veel energie hockeyen, maar Oss wist in de tweede helft gevaarlijk te worden met drie 'vrije' schotkansen. Gelukkig stond de Rooise keepster Vera Simons haar mannetje en wist haar doel schoon te houden. Hierdoor bleef MHC Sint-Oedenrode in de wedstrijd. Helaas werd Rooi niet meer gevaarlijk en wist in de tweede helft weinig te creëren. De wedstrijd bleef doelpuntloos en de stand bleef 0-0. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Breda te wachten om 12.45. Waar Heren 1 aansluitend strijdt tegen MOP.