v.l.n.r. Anouk, Kaya, Juul, Sterre en Amy
v.l.n.r. Anouk, Kaya, Juul, Sterre en Amy

Brons voor Anouk van den Brand

Sport

Sint-Oedenrode - In het weekend van 20 en 21 februari vonden in Oss de regio- en toestelkampioenschappen Divisie 3 en de voorwedstrijden voor de categorie Jeugd I – D1 plaats.

Zowel Sterre van den Brand (Junior) als Jade van Vechel (Senior) wisten zich eerder dit seizoen te plaatsen voor de regio- en toestelfinales Divisie 3. Sterre turnde beide finales sterk. Op de drie zolendraaien op brug na (in plaats van één) turnde ze en bijna foutloze meerkamp tijdens de regiokampioenschappen. In het eindklassement behaalde ze een keurige 22e plaats. Tijdens de toestelfinale sprong werd Sterre knap 5e. Bij Jade ging het wat minder. Ondanks pijn in de rug begon zij haar wedstrijd goed op sprong en brug. Op het derde onderdeel, balk, besloten Jade en haar trainster het boogje in Jade's oefening te vervangen voor de losse rol. Best even spannend, want die zit normaal niet in haar wedstrijdprogramma. Jade bleef echter knap op de balk staan en was terecht tevreden met haar balkoefening. Op vloer ging het echter mis. Na een verkeerde landing tijdens de eerste serie moest Jade de wedstrijdvloer verlaten. Ook de toestelfinale balk heeft zij om die reden aan zich voorbij moeten laten gaan. Gelukkig gaat het inmiddels weer beter met Jade.

Juul van Bogget, Anouk van den Brand, Amy Jones en Kaya van der Wijst turnden dit weekend hun individuele voorwedstrijd, van waaruit zij zich konden kwalificeren voor de regiokampioenschappen en één of meerdere toestelfinales. De meiden begonnen op vloer, waar vooral Amy uitblonk. Haar oefening werd door de jury beloond met 13,750 pt, wat ruimschoots de eerste plek in de wedstrijd opleverde en dus een welverdiende vloerfinale voor Amy. Ook Kaya liet een sterk optreden op vloer zien, mèt arabier flikflak. Op het tweede toestel was het Anouk die er letterlijk bovenuit sprong. Met (voor het eerst in een wedstrijd) twee half in / half uit-sprongen sprong Anouk zich naar de tweede plaats op dit onderdeel. Ook voor Anouk dus een toestelfinale. Op het derde onderdeel, de brug, veroverde Anouk wederom een plekje in de toestelfinale. Ditmaal door de derde score neer te zetten. Ook Kaya liet een sterk optreden op de brug zien, goed voor een knappe 7e plaats op dit toestel. De meiden sloten de wedstrijd af op het onderdeel balk. Juul deed dit voortreffelijk en met 13,550 pt heeft zij zich als eerste geplaatst voor de balkfinale. Bij Kaya ging het helaas wat minder op balk. Hoewel zij er met de lastige onderdelen knap op wist te blijven staan kostte twee vergeten draaitjes haar uiteindelijk vier volle punten en daarmee ook een plekje in de regiofinale. De andere meiden slaagden er wel in zich te plaatsen. Anouk bleek zelfs 3e te zijn geworden en nam op het podium trots de bronzen medaille in ontvangst. Meiden, goed gedaan!


Anouk op het podium