Jarno van Esch
Jarno van Esch

Rooise Renners in de Omloop van Schijndel

Sport

Sint-Oedenrode - Schijndel - Afgelopen zondag was de opening van het Nederlandse wegseizoen voor onze renners. Wielervereniging Schijndel was organisator van een wedstrijd die zich afspeelde op het gebied van Duin 2 en de Vlagheide. Traditioneel ondersteund door vrijwilligers van WTC Gerry van Gerwen konden de nieuwelingen, junioren en elite-beloften laten zien hoe ze er na deze winter voorstaan.

Bij de nieuwelingen waren Sep Schuurman en Youri van Esch van de partij. Een peloton van 100 rijders werd door het enorm hoge tempo uitgedund tot uiteindelijk een groep van 45 die voor de winst ging sprinten. Youri zat in de groep daarachter en werd 55e en Sep wist in de tumultueuze eindsprint een 19e plek te veroveren.

Daarna was het de beurt aan 75 junioren. Hier zagen de toeschouwers een wat aanvallende koers met diversen ontsnappingen waarin Jarno van Esch was betrokken. Uiteindelijk kwam er ook een beslissende kopgroep van 21 renners met daarbij een sterk rijdende Jarno. In de eindsprint wist Jarno er na 80 km een 11e plaats te bemachtigen een mooie prestatie in dit sterke deelnemersveld.

Na de junioren stond de wedstrijd van de elite/beloften op het programma met daarin Roy van Heeswijk en Frank en Erik Lathouwers. De nationale top van Nederland stond aan het vertrek en zorgde ervoor dat we een spannende en snelle wedstrijd te zien kregen. Een kopgroep van zeven renners was in de finale van de elite en beloften wedstrijd bepalend voor het wedstrijdbeeld. Diverse renners hadden al geprobeerd te oversteek te maken naar de kopgroep maar elke poging strandde. Roy van Heeswijk was halverwege de wedstrijd ook bezig om naar de kopgroep te rijden maar hij kwam helaas ten val. Jammer, want Roy steekt in uitstekende vorm en wilde voor eigen publiek wat laten zien. Erik en Frank Lathouwers kwamen in het peloton over de streep als 63e en 66e.