Afbeelding

Ryan Lo-A-Njoe derde in Europa Cup

Algemeen

Sint-Oedenrode - Nu komt het grote werk er echt aan na al die jaren hard werken voor de Rooise judoka's Dewy en Ryan Lo-A-Njoe. 

Op uitnodiging van de Judo Bond Nederland mochten ze mee naar Italië. Dewy is nog erg jong in de klasse tot -18 jaar. Toch wist zij haar eerste partij te winnen van de kampioen van Oostenrijk. In haar tweede partij kwam ze op achterstand met yugo en dit kon zij niet meer rechtzetten.
Ryan had in de eerste ronde een vrij loting. In zijn eerste pot wist hij te winnen met omstrengeling van een Italiaan, vervolgens kreeg zijn Zwitserse tegenstander twee straffen en ging Ryan nog steeds erg goed. Toen kwam hij een Kroaat tegen die ook met ippon van de mat af moest. Even later een sterke Hongaar voor hem. Deze wist de zegetocht van Ryan te stoppen en werd uiteindelijk kampioen. Strijd om het brons: Het werd de Zwitser een beetje zwart voor de ogen toen Ryan hem in een stevige Sankaku techniek liet afkloppen. Vol trots stond Ryan even later te stralen op het podium.
Ook Erik Markgraaff en Cor van der Heijden gingen dit weekeinde op pad om hun krachten te meten. In Brussel werd het Marcel Klaus Judo Kata Tournament gehouden. Dit is in Europa het grootste Kata toernooi. Veel deelnemers van het EK en WK van het afgelopen jaar gaven daar acte de presence. Voor Eric en Cor was dit een mooi moment om te kijken hoe het gesteld is met de voorbereiding voor het NK op 13 maart. Het koppel wist niet de finale te behalen, ze waren tevreden over de uitvoering. Bondscoach Wil Lüschen gaf het tweetal nog wat aandachtspunten mee. Maar moest ook de sterke punten benoemen, vooral de standvastigheid van Cor in de eindcontrole. Hij zag nog steeds in een stijgende lijn. Dat stelde Eric en Cor gerust in hun voorbereiding voor weer een lang seizoen met vele belangrijke evenementen.