Afbeelding

Softtip darten in Sint Oedenrode

Sport

Sint-Oedenrode - Zoals Rooienaren inmiddels wel weten is het softtipdarten in dit dorp flink aan het groeien. Zo is er nu ook een vereniging opgericht voor onze "Rooise" softtip darters. Inmiddels organiseert Bullshooter Rooi diverse darttoernooien, zoals laatst in de Loop'r te Olland. Maar ook kleinere toernooien zijn in handen van deze organisatie, zoals het Paddy Open in café D'n Toel.

Dit zijn toernooien die Bullshooter Rooi dit jaar al georganiseerd heeft, maar er staat veel meer op het programma. Zoals het All Inclusief Toernooi in Proeverij van Ouds op 28 mei en op 29 mei het kinderdarts in hetzelfde café. Begin juni zal Bullshooter Rooi waarschijnlijk ook de wedstrijdleiding verzorgen in Reusel. In het weekend van 16 tot en met 18 december organiseert Bullshooter Rooi i.s.m. de Handelse dartclub 'T Vossenhol Open in Handel. Het laatste toernooi van dit jaar staat gepland op 30 december in de Kofferenbar.

Single competitie Sint Oedenrode
Bijna elke zondag is er wel een café waar gesofttipt wordt. Er is namelijk een single competitie opgezet. Sint Oedenrode heeft de eer de enige in Nederland te zijn met deze competitievorm. Bij zo'n single competitie speel je 1 tegen 1. Op dit moment nemen er dertien darters deel. De competitie loopt van 1 januari tot 31 december en wordt gespeeld op zondagmiddagen in enkele Rooise cafés.

Reguliere competitie
Er is ook een landelijke competitie waar zes teams uit Rooi aan deelnemen. Twee teams voor 't Kofferen (staan 3e en 8e in de A-poule) In de B-poule komt het team uit dat in café Oud Rooij. Zij staan 7e. In de C-poule komen de laatste drie teams uit. Eén in Proeverij van Ouds en twee bij café d'n Toel. Deze staan respectievelijk 1e, 3e, en 4e met nog vijf weken te gaan.

Beker competitie
Hieraan hebben ook alle zes de teams meegedaan. Echter zijn er nu drie teams die net niet de volgende ronde konden halen. Door een zware loting of een tegenvallend resultaat. De twee teams van café d'n Toel en het team van café Oud Rooij zitten nog in de race. Ze moeten nog één regioronde overleven om in de landelijke finale op 18 juni in Hoogerheide tegen twaalf andere teams te gooien.
Volgende week leest u meer over de Zomercompetitie en de Europese competitie.