v.l.n.r. Alysha, Janne, Evelien en Birgit
v.l.n.r. Alysha, Janne, Evelien en Birgit

Voorwedstrijden D2 met brons voor Evelien den Ouden

Sport

Afgelopen weekend vonden in Boxmeer de voorwedstrijden voor niveau D2 plaats. Namens Dioscuri kwamen zes meiden in actie en met succes. 1 medaille, 5 kwalificaties voor de regiofinales en 6 voor de toestelfinales.

Pupillen II Alysha Broeders, Janne Oerlemans en Evelien den Ouden begonnen hun wedstrijd op balk. Hoewel ze alledrie de balk vroegtijdig moesten verlaten, werden er hoge scores behaald. Janne's balkoefening bleek goed te zijn voor de 6e plaats en die van Evelien zelfs voor de 3e plaats. Die 3e plaats betekende tevens een kwalificatie voor de toestelfinale balk later dit seizoen. Ook op vloer en sprong wist Evelien zich te kwalificeren voor de toestelfinales, respectievelijk als 4e en als 3e. Alysha werd knap 8e op het onderdeel vloer. Op de brug waren de meiden vooral gespannen voor het ophurken. Bij Evelien lukte het tijdens de wedstrijd wel, bij Janne helaas niet. Janne sprong na twijfelachtig ophurken heel knap door, maar kon helaas net niet bij de hoge ligger. Ze maakte dapper haar oefening af en dat werd beloond. Met een totaalscore van 49,350 bleek Janne zich ruimschoots bij de beste 18 (van de 31) turnsters te hebben geturnd. Ook Alysha plaatste zich knap voor de regiofinale. Evelien wist net als vorig jaar op het podium te belanden en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Ook zij heeft zich geplaatst voor de regiofinale.
In baan 2 turnde Jeugd I turnster Birgit Maurix. Voor Birgit de allereerste grote KNGU-wedstrijd. Extra spannend dus. Maar Birgit heeft laten zien thuis te horen in de wedstrijdgroep. Hoewel het op balk en sprong niet helemaal vlekkeloos verliep, presteerde Birgit op brug optimaal. Zelfs ophurken was gelukt! Op dit onderdeel eindigde ze dan ook knap als 11e. Helaas wist Birgit zich niet te kwalficeren voor de regiofinale, maar zij kan trots zijn op haar prestatie en de grote progressie.
Pupillen I turnsters Lisa van Leeuwen en Nora Wijnen kwamen zondagochtend al vroeg in actie. De dames begonnen op sprong, waar vooral Nora uitblonk. Ze behaalde van de 37 turnsters zelfs de 3e score en daarmee heeft Nora zich knap voor de toestelfinale sprong gekwalificeerd. Ook op het onderdeel balk werden kwalificaties voor de toestelfinale in de wacht gesleept. Beide dametjes lieten een bijna perfecte balkoefening zien. De scores van 13,400 en 13,333 van respectievelijk Lisa en Nora bleken zelfs goed voor de 1e en 3e plaats op dit toestel. Voor beiden dus een welverdiende plaats in de balkfinale later dit seizoen. Met allebei een totaalscore van boven de 50 punten plaatsten Lisa (als 6e) en Nora (als 10e) zich bovendien allebei voor de regiofinale op 10 april.