Rhode pakt geen punten

Rhode verliest van Vitesse

Rhode verloor zondag op eigen veld van Vitesse'08. Een pijnlijke nederlaag, want het was anderhalf jaar geleden dat Rhode een thuiswedstrijd heeft verloren, bovendien gaf Rhode in 12 minuten tijd een 1-0 voorsprong uit handen, Vitesse scoorde vlak na rust driemaal.

In de eerste helft gaven de partijen elkaar niet zo veel toe. Vitesse is een voetballende ploeg met voorin enkele handige spelers, maar uiteindelijke leverde dit nog nauwelijks kansen op. Rhode was al in de eerste minuut dicht bij een treffer, Joep Vermeltfoort haalde van veraf uit, maar de keeper liet zich niet verrassen. Het begin van de wedstrijd was wat rommelig, en de beste kansen waren voor Rhode. Uit een corner en uit een paar voorzetten waren wat kansen. Na 26 minuten was Rhode dicht bij een doelpunt, een voorzet van Kyron Brus werd door Joep vd Mortel ingeschoten, maar de keeper stond op de goede plaats en stopte de bal. In de 29 minuut was het wel raak. Na een 1-2 combinatie schoof Brent vd Wijdeven de bal in de voeten van Joep vd Mortel en nu was het wel raak, 1-0.

In de tweede helft was de eerste kans voor Rhode, Kyron Brus legde de balk terug op Tim Stewart, maar het schot werd opnieuw door de keeper van Vitesse gestopt. Vervolgens was er nog een kansje voor Rhode, maar na een minuut of 5 nam Vitesse het initiatief over en zocht de aanval. De verdediging van Rhode kreeg het moeilijk en het doelpunt hing in de lucht. In de 52e minuut viel die inderdaad, een schot op goal verdween in de touwen, 1-1. In de 59e minuut kreeg Rhode via Tim Stewart nog een goede kans op 2-1, maar de bal ging net naast. Vervolgens sloeg Vitesse toe. Met 2 bijna identieke doelpunten in de 62e en 64e minuut werd de wedstrijd op zijn kop gezet, 1-3. Beide waren het individuele acties die met een afstandsschot werden bekroond, je moet daar dan wat geluk bij hebben, maar Vitesse had dat. In de 66e minuut kreeg Rhode een kans op terug te komen in de wedstrijd, het mocht een strafschop nemen, maar die werd gemist en ook de rebound ging via een verdediger over. Daarna lukte het Rhode niet meer om een vuist te maken. Uitslag 1-3.

A.s zondag staat de uit wedstrijd tegen Vianen Vooruit (Cuijk) op het programma. Vianen staat nu op 12e plek en die plaats levert nog een nacompetitie op om degradatie te ontlopen en ongetwijfeld zal Vianen deze plaats vast willen houden. Rhode staat nog wel bovenaan, maar Margriet heeft met een wedstrijd meer gespeeld evenveel punten, terwijl Stormvogels met 2 wedstrijden minder één verliespunt minder heeft dan Rhode en Avanti heeft met 2 wedstrijden minder hetzelfde aantal verliespunten als Rhode.