Geen doelpunten tijdens derby

Boskant - Ollandia zonder doelpunten

Het was afgelopen zaterdagavond druk op het sportpark van vv Boskant. Heel veel bezoekers hadden de tijd genomen om de derby Boskant 1-Ollandia 1 te bezoeken. Minimaal voor een bezoek aan de wedstrijd, maar voor een groot aantal bezoekers inclusief de 3e helft. Het was er gezellig druk in de (overvolle) Boskant kantine!

Voor beide teams was het zaak om niet te verliezen. Ollandia staat 3e van onder en kan de punten dus uitstekend gebruiken in een poging degradatie te voorkomen en Boskant kan de punten goed gebruiken in de strijd om de 3e plaats in de competitie. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Geffen werd er vooral door de vertegenwoordigers van Ollandia gejuicht, een teken dat zij zich de mentale winnaar voelden van dit duel.

Ollandia kende nogal wat blessureleed en paste haar speelstijl (begrijpend) daarop aan. Bij balverlies werd het speelveld klein gemaakt waardoor het initiatief min of meer vanzelf bij de thuisploeg lag. Dat leverde in de 4e minuut direct al een gevaarlijke situatie op voor het Ollandia doel. Doelman Tom Wouters moest meteen aan de bak bij een van richting veranderd schot van Rens van de Wijdeven; met een prima safe wist hij de bal nog juist over de lat te tikken. Nog één moment meer, in de 38e minuut, was Boskant dicht bij een doelpunt. Na een vrije trap van Rens werd de bal door Geert van Gils van richting veranderd, waardoor de bal zomaar in het doel had kunnen verdwijnen. Een verraste en kansloze doelman Wouters zag tot zijn opluchting de bal een metertje naast vliegen. In de 16e minuut was Rob van der Heijden namens Ollandia na een snelle uitval een heel eind op weg richting Boskant doel, maar z'n Boskantse naamgenoot wist hem met een goede verdedigende actie tijdig de bal afhandig te maken.

Na rust eigenlijk eenzelfde beeld. Van beide zijde veel inzet, daarover viel absoluut niet te klagen, maar weinig gevaarlijke momenten voor één van beide doelen, weinig uitgespeelde kansen. Boskant had het overwicht, maar dat leverde heel weinig op. Ollandia was in de 57e minuut zelfs nog dicht bij een doelpunt. In de 84e minuut kreeg Brett Veldkamp op aangeven van Jim van der Zanden voor Boskant de grootste kans van de wedstrijd, maar hij schoot de bal van dichtbij in het zijnet. Daarmee zijn alle feiten benoemd en eindigde de derby zoals aangegeven in een 0-0 gelijkspel.